ANAF începe verificarea averile celor bogați dar cu venituri declarate mici
Din 2 februarie 2015 este funcţional Serviciul de Verificări Fiscale, care s-a înfiinţat pe lîngă direcţiile regionale ale finanţelor publice.
Rolul acestora este să verifice persoanele fizice ale căror cheltuieli depăşesc într-un an cu cel puţin 50.000 de lei veniturile înregistrate în acte.
ANAF a stabilit de asemenea ca verificarea averilor persoanelor fizice în comparaţie cu veniturile să se facă de la nivel central către teritoriu.
Serviciul de Verificări Fiscale are în vizor „toate persoanele care se încadrează descrierii de a avea cheltuieli mai mari de cel puţin 50.000 de lei decît veniturile declarate“. Fiscul merge pe ideea firmă săracă, cu patron bogat, însemnînd că pot fi vizaţi deţinătorii de firme care sînt pe pierderi, dar persoanele care conduc acele firme prosperă de la un an la altul, afișând vile impozante şi maşini luxoase, dar în acte au înregistrate venituri derizorii.
Mai sînt vizaţi şi administratorii sau asociaţii care şi-au creditat firmele cu sume substanțiale anual, deşi veniturile lor din salarii şi/sau dividende sînt la nivelul salariului minim pe economie.
Serviciul de Verificări Fiscale poate doar să impoziteze veniturile nedeclarate.
sursa: monitorulexpres.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Politică Administrație
Publicitate electorală: Alianța PNL-PSD prinde rod și la Alba Iulia, în jurul banilor și domeniului public
Alianța PNL-PSD prinde rod și la Alba Iulia, în jurul banilor și domeniului public PSD și PNL = lovele. E un lucru pe care tot mai mulți oameni îl văd și înțeleg, în ciuda unui teatru ieftin în care cele două partide mimează cearta. PNL și PSD nu doar că guvernează împreună, însă iubirea de […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 5 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum o oră
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii