Autostrada A10 Sebeș-Turda: CNSC admite contestația SC ISPCF SA și obligă CNADNR la reevaluarea ofertei – servicii supervizare lot 1
Autostrada A10 Sebeș-Turda: CNSC admite contestația asocierii SC ISPCF SA – Pegaso Ingegneria SRL – Sistema Ingegneria SRL și obligă CNADNR la reevaluarea ofertei, în vederea atribuirii contractului de servicii având ca obiect supervizare autostradă Sebeş-Turda lot 1, Servicii de supraveghere a lucrărilor.
Licitațiile pentru supervizarea lucrărilor la cele 4 loturi ale Autostrăzii Sebeș – Turda au fost lansate în luna iulie 2014, iar termenul limită de depunere a ofertelor a fost 9 septembrie 2014. Valoarea totală estimată a fost de 45.983.920 de lei fără TVA, adică aproximativ 10 milioane de euro – câte 11.495.980 de lei pentru fiecare lot.
Potrivit CNSC, în ceea ce privește procedura de licitație deschisă organizată de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale SA (CNADNR), în calitate de autoritate contractantă, în vederea atribuirii contractului de servicii având ca obiect supervizare autostradă Sebeş-Turda lot 1, Servicii de supraveghere a lucrărilor, s-a solicitat anularea deciziei prin care oferta sa a fost declarată inacceptabilă şi neconformă.
Săptămâna trecută Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor a admis contestaţia formulată de SC ISPCF SA, în calitate de lider al asocierii SC ISPCF SA – Pegaso Ingegneria SRL – Sistema Ingegneria SRL, în contradictoriu cu Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale SA, şi a anulat raportul procedurii nr. 16/9681/23.12.2014, în partea care priveşte oferta asocierii contestatoare şi rezultatul procedurii, precum şi comunicările transmise asocierii contestatoare şi ofertantului câştigător.
Astfel, CNSC obligă CNADNR la reevaluarea ofertei asocierii contestatoare şi stabilirea rezultatului procedurii, cu întocmirea unui nou raport al procedurii, în termen de 10 zile de la primirea deciziei.
De asemenea, CNSC respinge cererea de intervenţie formulată de SC Egis România SA în cadrul aceleiaşi proceduri de atribuire.
Supervizarea lucrărilor de proiectare şi execuţie la lotul 2 al autostrăzii Sebeș-Turda a fost cîștigată de asocierea Kappa – Architects & Engineers – Salfo & Associates, potrivit unui anunţ al CNADNR. Contractul a fost atribuit la data de 5 ianuarie și are o valoare de 1,57 milioane de euro cu TVA (adică peste 7 milioane de lei).
Proiectul va fi finanţat cu bani de la buget şi fonduri europene.
Se solicită ”servicii de supervizare a proiectării și execuției lucrărilor la standarde de înaltă calitate, evaluarea și aprobarea lucrărilor, materialelor, echipamentelor, etc., astfel încât antreprenorul să execute lucrări de bună calitate și să finalizeze Proiectarea și Lucrările în perioada de execuție specificată în contract”, după cum se arată în cele patru anunțuri publicate în SEAP.
După atribuire contractele se încheie pe o perioadă de 72 de luni.
Autostrada Sebeş – Turda se va întinde pe 70 de kilometri şi va costa peste jumătate de miliard de euro. Lucrările la toate cele patru loturi au demarat la sfârșitul anului trecut.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi”
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi” Cristian Păun, profesor universitar în cadrul Academiei de Studii Economice București, originar din județul Alba, revine în atenția publicului cu un nou avertisment, de această dată cu privire la reforma sistemului monetar actual […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 4 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 40 de minute
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii