Rămâi conectat

Politică Administrație

Elena Udrea adusă cu mandat la DNA. Este cercetată pentru spălare de bani și fals în declarația de avere

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elena Udrea este urmărită penal de procurorii DNA pentru spălare de bani în dosarul Microsoft și pentru fals în declarația de avere. Aceasta a fost adusă, joi dimineaţă, la DNA, cu mandat.

Elena udrea 1Fostul ministru a anunţat pe reţeaua de socializare Facebook că va fi audiată:

„În această dimineaţă, am fost invitată în persoană (a se citi „cu mandat”) de procurori la DNA pentru a oferi lămuriri. Mă surprinde oarecum decizia lor de a proceda astfel având în vedere că m-am arătat în permanenţă dispusă să colaborez cu anchetatorii şi să lămuresc lucrurile pe care le cunosc în diversele speţe care se află în analiză. Evident că aşa voi şi proceda”, a scris Udrea, pe re’eaua de socializare.

Elena Udrea nu ar fi trecut în declarația de avere despre așa-zisul împrumut al fostului ei soț, omul de afaceri Dorin Cocoș, de la Dinu Pescariu, în valoare de nouă milioane de euro și, conform anchetatorilor, știa despre proveniența banilor folosiți de Dorin Cocoș pentru achiziționarea de bunuri comune.

”În conformitate cu dispoziţiile art. 2 din Legea 115/1996, astfel cum a fost modificată prin Legea 161/2003, în calitate de deputat/ministru Udrea Elena Gabriel avea obligaţia să îşi declare averea, în condiţiile legii. Contrar dispoziţiilor legale în declaraţiile de avere din anul 2010 nu apar menţiuni cu privire la împrumuturile primite de SC Euro Hotels International Co SRL de la persoana fizică Dorin Cocoş, deşi susnumita declară încasarea de dividende de la această societate.

Din probatoriul administrat până la acest moment rezultă probe certe în sensul căinculpatul Cocoş Dorin a săvârşit infracţiunea de trafic de influenţă, sumele de bani obţinute cu titlu de folos necuvenit din săvârşirea acestei infracţiuni fiind utilizate în achiziţia de imobile şi pentru creditarea societăţilor. Din declaraţiile de avere din perioada 2009 – 2014, rezultă că Udrea Elena Gabriela cunoştea provenienţa fondurilor utilizate pentru achiziţionarea de bunuri comune, având cunoştinţă şi de intenţia inculpatului Cocoş Dorin de obţinere a unor chitanţe false privind restituirea pretinsului împrumut de la Pescariu Dinu”, potrivit DNA.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Dezvoltarea sistemului informatic în primăria comunei Doștat: Licitație lansată pe SEAP pentru simplificarea procedurilor administrative pentru cetățeni

Bera Larisa

Publicat

în

Dezvoltarea sistemului informatic în primăria comunei Doștat: Licitație lansată pe SEAP pentru simplificarea procedurilor administrative pentru cetățeni Administrația comunei Doștat, a scos licitația, pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, care prevede implementarea unui sistem informatic pentru simplificarea procedurilor administrative în primărie. Citește și: Reabilitarea și modernizarea primăriei Doștat: Licitația de aproape jumătate de milion de lei, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea