Lista medicamentelor compensate se reduce cu 21. Vezi care sunt acestea
Lista medicamentelor compensate de către stat se reduce cu 21, conform unui proiect de HG al Ministerului Sănătăţii, lansat în dezbatere publică, unele pentru că le-a fost suspendată autorizaţia de punere pe piaţă, de către Comisia Europeană, altele pentru că sunt medicamente care se eliberează fără reţetă, după cum arată Mediafax.
Proiectul vizează modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului (HG) nr. 720/2008 pentru aprobarea Listei cuprinzând denumirile comune internaţionale corespunzătoare medicamentelor de care beneficiază asiguraţii, cu sau fără contribuţie personală, pe bază de prescripţie medicală, în sistemul de asigurări sociale de sănătate.
În urma evaluării listei, au fost eliminate nouă denumiri comune internaţionale (DCI) pentru care Comisia Europeană a emis decizii de suspendare a autorizaţiei de punere pe piaţă: Rimonabantum şi Efalizumabum, Alemtuzumab, Combinaţii şi Rosiglitazonum, Drotrecogium alfa, Daclizumabum, Sibutraminum şi Tetralepamum.
Cele mai multe din aceste medicamente erau compensate 100%.
Alte cinci DCI-uri, dintre care patru compensate sută la sută, au fost scoase din listă deoarece sunt exclusiv medicamente care se eliberează fără reţetă medicală (OTC), respectiv Bifonazolum, Natrii fluoridum, Dexpanthenolum, Benzoylis Peroxidum şi Clemastinum.
În plus, au mai fost eliminate din listă, din alte raţiuni, şapte medicamente, printre care Ibuprofen şi Ginko Biloba.
Alte 12 medicamente care erau compensate 90% sau 50% au fost trecute într-o nouă listă, a medicamentelor compensate 20%.
Sursa: mediafax.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Sănătatea și natură
Micul dejun pe timpul toamnei: Ce trebuie să mâncăm de dimineață pentru a oferi organismului energia necesară
Micul dejun pe timpul toamnei: Ce trebuie să mâncăm de dimineață pentru a oferi organismului energia necesară Nutriţionista Rusakova spune că toamna este cel mai indicat să mâncăm salate şi omletă la micul dejun. Un mic dejun ideal de toamnă ar trebui să includă fibre şi proteine vegetale, a declarat Daria Rusakova, nutriţionist şi candidat […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 5 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 2 ore
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii