Alba Iulia și Ciugud vor fi prezentate ca exemple de bune practici, în absorbția fondurilor europene, la emisiunea ”România, te iubesc”
Alba Iulia și Ciugud sunt două dintre localitățile din mediul urban și rural care vor fi date ca și exemplu de bune practici în absorbția fondurilor europene, într-o emisiune ”România, te iubesc”, care va fi transmisă, cel mai probabil, în luna martie 2015.
Reporterii ”România, te iubesc” au fost prezenți miercuri, 14 ianuarie, la Alba Iulia, respectiv joi, la Ciugud, pentru a vorbi cu persoane din conducerea primăriilor, a Agenției de Dezvoltare Regională Centru și cu toți cei care s-au ocupat de scrierea și implementarea proiectelor. S-a avut în vedere, în special, procesul scrierii proiectelor, punerii în practică și dificultățile întâmpinate în implementarea lor.
Realizatorii au filmat, la Alba Iulia, și principalele obiective turistice din Cetatea Alba Carolina: cele două Catedrale, Porțile Cetății, Palatul Princiar, Sala Unirii, Muzeul Național al Unirii sau pietonala Mihai Viteazul.
Cele două obiective au fost selectate de realizatori după Gala Fondurilor Structurale de la București, care a avut loc în luna decembrie 2014.
Cel mai probabil, în cadrul emisiunii vor apărea imagini și de la evenimentul Alba Fest sau de la alte manifestări, recente, de amploare. În reportaj se va regăsi și Șefa reprezentanţei Comisiei Europene la Bucureşti, Angela Filote, respectiv Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.
Este foarte greu să precizăm, cu exactitate, sumele de bani provenite din surse europene, de stat, locale și private, care s-au investit în Cetatea Alba Carolina în perioada 2001-2014, în lungul drum care a dus la transformarea fortificației de tip Vauban, însă cert este că Cetatea este din ce în ce mai atractivă.
Emisiunea ”România, te iubesc” este transmisă în fiecare duminică, de la ora 18.00, pe PRO TV.
Emisiunea s-a făcut remarcată și apreciată pentru modul în care a știut să critice și să laude aspectele societății. Mai exact, realizatorii au spus de fiecare dată lucrurilor pe nume.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi”
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi” Cristian Păun, profesor universitar în cadrul Academiei de Studii Economice București, originar din județul Alba, revine în atenția publicului cu un nou avertisment, de această dată cu privire la reforma sistemului monetar actual […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 5 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 6 ore
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii