Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO Eminescu în jocuri de cuvinte: Școala Gimnazială Roșia de Secaș a aniversat 165 de ani de la nașterea celui mai mare poet român

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Școala Gimnazială din Roșia de Secaș a aniversat joi, 15 ianuarie, 165 de ani de la nașterea poetului național, Mihai Eminescu, prin desfășurarea programului educativ: Eminescu în jocuri de cuvinte.

Mihai Eminescu09Obiectivele au fost: cunoaşterea de către elevi a vieţii şi operei lui Mihail Eminovici, dezvoltarea sentimentelor de preţuire a înaintaşilor şi a faptelor acestora, educaţia culturală şi patriotică a elevilor, componentă esenţială a bunului cetăţean

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Activități desfășurate:

Lectură/ recitare: Elevii au citit pe rând câte un text literar, la alegere, din cărţiile pe care le-au adus la ei.

Dintre aceste opere literare amintim: Revedere , Vorbeşte-ncet , Mai am un singur dor, Somnoroase păsărele, Lacul, Floare albastră, Sara pe deal, Geniu pustiu (fragment) etc.

Prezentare de eseuri, referate: Elevii au prezentat pe scurt diverse date autobiografice consemnate sub forma unor eseuri, referate sau fişe de lectură.Prezentarea s-a finalizat cu observaţii şi impresii personale asupra materialelor citite.

După prezentare s-a discutat activitatea, s-au adresat întrebări atât de către profesori cât şi de către elevi unii altora.

Prezentarea poemului Luceafărul: Citirea pe roluri a poemului (Povestitorul, Luceafărul (omul de geniu), Cătălina, Demiurgul etc.) Extragerea cuvintelor necunoscute şi explicarea lor Discutarea orală a secvenţelor epice/lirice.

Concurs Eminescu în jocuri de cuvinte: Concurs de cultură literară, pe tema aniversară, între elevii claselor aV-a, a VI-a, aVII-a si a VIII-a. Colectivul fiecărei clase a fost distribuit pe grupe (5/4/4/4), fiecare grupă primind material didactic cu trei probe de concurs. La finele concursului grupele cu punctajul cel mai mare au fost premiate (diplome).

Eminescu în imagini și sunete: Activitatea dedicată Zilei Eminescu s-a încheiat cu o prezentare power- point care a cuprins date despre viaţa şi opera marelui scriitor, texte literare recitate/ puse pe muzică de diverşi actori/interpreţi, citate aparţinând unor mari critici literari (Tudor Vianu, Eugen Simion, Titu Maiorescu), toate acestea fiind însoţite de imagini reprezentative.

Comunicat de presă

[nggallery id=2908]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

INCENDIU cu degajare de fum la Aiud, la subsolul unui bloc: Intervin pompierii cu trei autospeciale

Ziarul Unirea

Publicat

în

INCENDIU cu degajare de fum la Aiud, la subsolul unui bloc: Intervin pompierii cu trei autospeciale Un incendiu a izbucnit luni seara, la Aiud, în subsolul unui bloc de pe strada Ecaterina Varga. Au intervenit pompierii cu trei autospeciale. Citește și: VIDEO INCENDIU la un stâlp de electricitate de pe strada Lucian Blaga din Alba […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea