Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO Eminescu în jocuri de cuvinte: Școala Gimnazială Roșia de Secaș a aniversat 165 de ani de la nașterea celui mai mare poet român

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Școala Gimnazială din Roșia de Secaș a aniversat joi, 15 ianuarie, 165 de ani de la nașterea poetului național, Mihai Eminescu, prin desfășurarea programului educativ: Eminescu în jocuri de cuvinte.

Mihai Eminescu09Obiectivele au fost: cunoaşterea de către elevi a vieţii şi operei lui Mihail Eminovici, dezvoltarea sentimentelor de preţuire a înaintaşilor şi a faptelor acestora, educaţia culturală şi patriotică a elevilor, componentă esenţială a bunului cetăţean

Activități desfășurate:

Lectură/ recitare: Elevii au citit pe rând câte un text literar, la alegere, din cărţiile pe care le-au adus la ei.

Dintre aceste opere literare amintim: Revedere , Vorbeşte-ncet , Mai am un singur dor, Somnoroase păsărele, Lacul, Floare albastră, Sara pe deal, Geniu pustiu (fragment) etc.

Prezentare de eseuri, referate: Elevii au prezentat pe scurt diverse date autobiografice consemnate sub forma unor eseuri, referate sau fişe de lectură.Prezentarea s-a finalizat cu observaţii şi impresii personale asupra materialelor citite.

După prezentare s-a discutat activitatea, s-au adresat întrebări atât de către profesori cât şi de către elevi unii altora.

Prezentarea poemului Luceafărul: Citirea pe roluri a poemului (Povestitorul, Luceafărul (omul de geniu), Cătălina, Demiurgul etc.) Extragerea cuvintelor necunoscute şi explicarea lor Discutarea orală a secvenţelor epice/lirice.

Concurs Eminescu în jocuri de cuvinte: Concurs de cultură literară, pe tema aniversară, între elevii claselor aV-a, a VI-a, aVII-a si a VIII-a. Colectivul fiecărei clase a fost distribuit pe grupe (5/4/4/4), fiecare grupă primind material didactic cu trei probe de concurs. La finele concursului grupele cu punctajul cel mai mare au fost premiate (diplome).

Eminescu în imagini și sunete: Activitatea dedicată Zilei Eminescu s-a încheiat cu o prezentare power- point care a cuprins date despre viaţa şi opera marelui scriitor, texte literare recitate/ puse pe muzică de diverşi actori/interpreţi, citate aparţinând unor mari critici literari (Tudor Vianu, Eugen Simion, Titu Maiorescu), toate acestea fiind însoţite de imagini reprezentative.

Comunicat de presă

[nggallery id=2908]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Poliţiştii din Alba, la datorie de Floriile ortodoxe: Măsuri suplimentare și recomandări pentru siguranța cetățenilor

Bogdan Ilea

Publicat

în

Poliţiştii din Alba, la datorie de Floriile ortodoxe: Măsuri suplimentare și recomandări pentru siguranța cetățenilor Inspectoratul de Poliție Județean Alba a luat măsurile necesare pentru prevenirea evenimentelor negative și desfășurarea în liniște a manifestărilor prilejuite de Sărbătoarea Floriilor Ortodoxe. Vor fi suplimentate efectivele de siguranță publică și va fi asigurată prezența echipajelor de poliție rutieră […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea