Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Locuri de muncă insuficiente pentru absolvenţii învăţământului profesional de 2 ani

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

jobDupă finalizarea anului şcolar 2013-2014, doar o cincime din absolvenţii învăţământului profesional de 2 ani şi-au găsit un loc de muncă.

Citeşte şi: Noul regulament scolar 2015

Învăţământul profesional se vrea a fi o alternativă la învăţământul teoretic, mai ales în contextul actual al crizei locurilor de muncă destinate tinerilor. Statistica este oglinda cea mai fidelă a realităţii din acest punct de vedere. În anul şcolar trecut, conform raportului I.Ş.J. Alba, pe un eşantion de 10 unităţi de învăţământ s-au înregistrat, la nivelul şcolii profesionale de 2 ani, un număr total de 236 de absolvenţi, 217 obţinând certificatul de calificare profesională. Dintre aceştia: 71 continuă să studieze, neavând loc de muncă; 79 nici nu-şi continuă studiile, nici nu au vreo ocupaţie; 28 au un statut profesional necunoscut, 10 sunt persoane ocupate nesalariate (patroni, lucrători pe cont propriu, lucrători familiali neremuneraţi, membri ai unor cooperative); 48 şi-au găsit un job salarizat (11 la agentul economic la care au făcut practică, iar 37 la alţi agenţi economici decât cei la care au făcut practică). Absolvenţii celor 10 instituţii educative sunt certificaţi pe 10 calificări profesionale, aferente a 6 domenii de calificare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

18 iulie: Se stingea din viață Regina Maria, femeia care a influențat cel mai mult istoria României

Ziarul Unirea

Publicat

în

18 iulie: Se stingea din viață Regina Maria, femeia care a influențat cel mai mult istoria României Deși nu era româncă, odată venită în România ca soție a viitorului rege Ferdinand (numit Ferdinand Întregitorul sau Ferdinand cel Bun) Regina Maria a devenit femeia care a influențat cel mai mult istoria României. În bine! Nepoată atât […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea