Rămâi conectat

Curier Județean

Asociaţia „Pro Copilăria”, de 10 ani în sprijinul copiilor ocnamureşenilor

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

    La 10 ani de la fondare,
Asociaţia „Pro Copilăria” Ocna Mureş va organiza sâmbătă, 12 noiembrie, la Casa de Cultură „Ion Sângereanu”, o manifestare artistică avându-i ca protagonişti exclusiv pe copiii ocnamureşenilor, a anunţat prof. Elena Cărunta, preşedintele asociaţiei.
De-a lungul timpului, organizaţia a oferit elevilor modalităţi pentru petrecerea timpului liber, o alternativă la pierderea vremii în faţa blocului, cu cheia de gât, pradă tentaţiilor străzii. Prin munca de voluntariat, membrii asociaţiei, cei mai mulţi dascăli, s-au pus în slujba copiilor într-un alt mod decât la şcoală, implicându-se de bună voie în derularea de  programe educative atractive, acţiuni umanitare, spectacole, fiind susţinuţi şi de părinţii elevilor, dar şi de reprezentanţii comunităţii.
Prof. Elena Cărunta a amintit proiectul „Dispus să ajut pe cei în nevoie”, derulat după inundaţiile devastatoare de anul trecut, care a pus în valoare calităţile voluntarilor, dar şi pe ale celor care au ajutat. De asemenea, în această toamnă asociaţia a demarat proiectul „Magia lecturii”, care promovează lectura în rândul elevilor, iar sumele care vor fi colectate în cadrul activităţii de sâmbăta vor fi folosite pentru fondul de carte necesar premierii câştigătorilor. Totodată, va fi premiat un elev care provine dintr-o familie numeroasă, cu venituri mici, dar care are rezultate foarte bune la învăţătură.
„Mulţumim şi pe această cale celor care ne sprijină, prin donaţia de 2% din impozitul pe venit sau în oricare alt mod! Îi felicit pe toţi voluntarii puşi în slujba celorlalţi prin muncă fără plată, dar cu multă dăruire”, a spus preşedintele asociaţiei, prof. Elena Cărunta. (R.G.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

VIDEO | Cum s-a petrecut accidentul în care un minor de 15 ani a fost lovit de o mașină pe șoseaua de centură Alba Iulia

Bera Larisa

Publicat

în

VIDEO | Cum s-a petrecut accidentul în care un minor de 15 ani a fost lovit de o mașină pe șoseaua de centură Alba Iulia Un accident a avut loc joi, 18 iulie 2024, în jurul orei 18.28 pe șoseaua de centură Alba Iulia. Un minor în vârstă de 15 ani a trecut strada neregulamentar, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea