”The Hour of Code” la Colegiul Național HCC Alba Iulia
Între 8 și 14 decembrie 2014, a avut loc în România și în lume, Hour of Code (Ora de Programare), cel mai mare eveniment de educație din istorie, la care au participat și elevii Colegiului Național “Horea, Cloșca și Crișan” Alba Iulia, sub coordonarea profesorilor de informatică Humeniuc Ramona, Palcu Carmen, Mureșan Laura , Mureșan Codruța și Onac Sebastian.
Manifestarea “Ora de programare” și-a propus să facă din programare un limbaj accesibil oricui și să arate că, indiferent de vârstă sau de cunoștințe, oricine poate învăța bazele acesteia. Proiectul a provocat elevii de la profilele real și uman să încerce o oră de programare accesând unul dintre tutorialele online de pe http://ro.code.org și de a participa la o introducere interactivă și distractivă în tainele programării. Ora de programare s-a finalizat cu obținerea de către elevi a diplomei de certificare care atestă nivelul de înțelegere a conceptelor de bază “Computer Science”.
Disponibile în peste 30 de limbi, tutorialele de o oră pot fi accesate în cadrul unui curs – cu susținerea unui profesor – sau chiar individual. Acestea sunt gândite în așa fel încât proiectele pot fi desfășurate pe un computer, tabletă sau smartphone, chiar și fără acces la Internet. Parcurgerea acestora nu necesită experiență sau cunoștințe speciale, deoarece sunt realizate pentru a atrage în principal, persoanele care nu s-au gândit niciodată că ar putea învăța programare.
“Starea actuală a sistemului educațional este rezultatul contextului general din societate, dar și al stării organizării, funcționării și managementului de la nivelul fiecărei școli. Resursa umană este primordială ca în orice tip de activitate din societate. Cred că proiectul “Ora de Programare-Hour of Code” va inspira mulți tineri să acorde o atenție mai mare domeniului IT, care se confruntă cu lipsa de experți, în ciuda oportunităților pe care le deschide”, ne-a declarat directorul instituției, profesor Cerbu Valeriu.
Dacă, în cadrul ediției 2013 Hour of Code, la nivel mondial au participat 15 milioane de oameni și doar în România s-au înscris 75.000 de cursanți, anul acesta manifestarea a avut un impact răsunător : peste 388.000 de participanți din România și peste 78 milioane la nivel mondial.
În săptămâna 15-21 decembrie 2014 manifestările dedicate orei de programare continuă la Colegiul Național “Horea, Cloșca și Crișan” Alba Iulia cu implicarea elevilor de la profilele matematică-informatică și științe ale naturii în competiția “BEBRAS Computing Challenge 2014”. Este un concurs de gândire algoritmică, organizat în peste 30 țări și desfășurat în limba engleză pe platforma on-line http://bebraschallenge.org , care va arăta cât de bine sunt dezvoltate abilitățile de gândire logică și computațională ale elevilor, ne-a declarat profesor de informatică Humeniuc Ramona, în calitate de administrator platformă și coordonator competiție la nivel de școală.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Cultură Educație
MARȚI: SKEPSIS prezintă Domnul de Pourceaugnac, o comedie clasică, pe scena Casei de Cultură a Studenților din Alba Iulia
MARȚI: SKEPSIS prezintă Domnul de Pourceaugnac, o comedie clasică, pe scena Casei de Cultură a Studenților din Alba Iulia Marți, 26 noiembrie 2024, de la ora 19.00, sunteți invitați la Casa de Cultură a Studenților Alba Iulia, la spectacolul Domnul de Pourceaugnac, după Moliere, o comedie clasică din repertoriul SKEPSIS. Domnul de Pourceugnac este un […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 5 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 7 ore
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii