Rămâi conectat

Ştirea zilei

Alba Iulia va avea un muzeu de artă religioasă. Investiție de peste două milioane de euro

Dragoş Suciu

Publicat

în

Consiliul județean Alba a câștigat, la începutul lunii decembrie 2014, un proiect cu finanțare europeană pentru realizarea unui muzeu dedicat artei religioase și icoanelor.

Muzeul va fi amplasat, în apropiere de Catedrala ortodoxă și romano-catolică din Alba Iulia într-o clădire a spitalului de neurochirurgie, secția urmând să fie mutată într-o altă locație.

”Zilele trecute am câștigat un proiect pe fonduri norvegiene, un proiect câștigat de Consiliul județean Alba împreună noi (n. red. Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia), care suntem în subordinea lor”, a spus Gabriel Rustoiu, directorul Muzeului Național al Unirii.

”Acel proiect o să fie posibil numai dacă o să colaborăm bine cu primăria. Felicit pe cei care au avut această inițiativă. Mie îmi place foarte mult. Este un proiect pe care mulți îl așteaptă. Este un efort pe care trebuie să-l facem cu toții, pentru că avem o tradiție și avem continuare la această tradiție”, a spus Ion Dumitrel, președintele CJ Alba.

Obiectivul va fi realizat din fonduri europene, respectiv fonduri de la Consiliul județean Alba. Costurile lui ar ajunge la aproximativ 2,1 milioane de euro.

Muzeul va fi finalizat la sfârșitul anului 2015, începutul anului 2016 și va cuprinde icoane, cărți vechi bisericești și tot ceea ce înseamnă artă religioasă.

Foto arhiva


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Turismul s-a PRĂBUȘIT în Alba: Numărul de turiști a scăzut drastic, județul pe ultimul loc cu cea mai scăzută valoarea indicelui de utilizare netă a capacităţii de cazare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Turismul s-a PRĂBUȘIT în Alba: Numărul de turiști a scăzut drastic, județul pe ultimul loc cu cea mai scăzută valoarea indicelui de utilizare netă a capacităţii de cazare În APRILIE 2024, comparativ cu luna corespunzătoare din anul precedent, sosirile în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare au înregistrat scadere cu 1673 sosiri, iar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea