Până în 15 decembrie: Campania umanitară „ShoeBox”, la Alba Iulia, Blaj şi Sebeş. Vezi UNDE POŢI DONA cadouri pentru copiii nevoiaşi
Cu ocazia sărbătorilor de iarnă, până în 15 decembrie 2014, în judeţul Alba se desfăşoară Campania umanitară „ShoeBox” – Cadoul din Cutia de Pantofi. ShoeBox este o iniţiativă de ajutorare a copiilor orfani, proveniţi din familii dezorganizate sau prea sărace ca să le poată face cadouri de sărbători. Aflată la cea de-a VIII-a ediţie, această campanie se desfăşoară în mai multe oraşe din ţară, printre care şi Alba Iulia, Sebeş şi Blaj. Cei care doresc să aducă un zâmbet pe buzele copiilor nevoiaşi, o pot face donând cutii cu cadouri în mai multe locaţii din aceste oraşe.
În Alba Iulia, colectarea se face pe str. 1 Decembrie 1918, bl. M1, ap 20.Persoana de contact: Tabara Anca 0748/034372 şi la Agenţia EXIMTUR Alba-Iulia, Bd. Revolutiei 1989, nr.14, bl.B4, ap.44. Persoana de contact: ANGELO DICU, Director Agentie. Tel: 0745 945.235 Program: Luni- Vineri: 09-18; Sambata: 10-14.
La Blaj se pot dona cadouri la Liceul Tehnologic Timotei Cipariu, str. Dr. Vasile Suciu, nr 25, cod 515400, persoana de contact Neagoie Aurelia, tel 0740 027 376, program 8.00-13.00, sau secretariatul unităţii, iar la Sebeş la Liceul Tehnologic Sebeş, strada Viilor nr. 2. Persoană de contact: Adina Stanciu, telefon: 0722626271.
„ShoeBox2014 reprezintă efortul combinat a peste 150 de parteneri de locaţii şi ajutoarele acestora, o participare masivă a românilor din ţară şi diaspora, şi nu în ultimul rând bucuria zecilor de mii de copii defavorizaţi din România, care de Crăciun vor primi şi ei un cadou.
Cei care participă trebuie doar să pună într-o cutie de pantofi tot ce intră, ce doresc şi ce cred că îi trebuie unui copil de vârsta şi sexul pentru care au inima să cumpere ceva„, spun iniţiatorii campaniei, care trimit şi câţiva paşi pentru cei doresc să se implice.
Cum te poţi implica?
Pasul 1: De ce ai nevoie?
– o cutie goala de pantofi (corpul si capacul)
– hartie de impachetat cadouri. Gasesti o multime de modele de Craciun/Sarbatori de iarna.
– foarfeca/cutter
– timp si/sau bani pentru cumparaturi sau sortarea lucrurilor din casa pe care vrei sa le daruiesti
– rabdare
Pasul 2: Ce să pui în cutie?
Se inveleste frumos în hârtie cutia şi capacul ei, fiecare separat, apoi pui în cutie tot ce ai pe suflet să cumperi sau ai prin casă şi poţi dărui. Ai mai jos câteva sugestii: dulciuri (ex.ciocolata, biscuiti, napolitane), dar NU ceva perisabil (ex.banane, portocale, iaurt); articole scolare: caiete de scris, creioane colorate, un ghiozdan, un penar sau orice altceva; jucarii potrivite pentru varsta si sexul copilului; produse de igiena personala: perie si pasta de dinti, sapun, sampon, gel de dus, absorbante (in fiecare an am observat ca fetele aveau mare nevoie de asa ceva); o felicitare de Craciun pe care sa scrii citeva randuri pentru copilul care va primi cutia de la tine (esti liber sa pui datele tale de contact si sa pastrati legatura si pe viitor); articole de imbracaminte: un fular, caciula, ciorapi grosi, manusi sau orice altceva de acest fel, nou sau purtat, dar care sa arate bine, sa nu fie rupt, patat sau deteriorat poate o lumanare parfumata care sa le aminteasca si lor de mireasma Craciunului, insa fara chibrituri, nu cumva copiii sa faca vreo isprava… Lumanarea nu trebuie sa fie neaparat ceva “fancy”, ci una “folosibila” (multi dintre ei NU au nici macar curent electric); orice alt cadou de care stiţi că s-ar bucura copiii voştri sau de care v-aţi fi bucurat voi dacă eraţi în locul lor.
Vă incurajez sa puneti o felicitare de Craciun, pe care sa scrieti o vorba buna, un gand de incurajare. In ultimii 3 ani am vazut ca erau foarte multi dintre copiii care stiau citi, care petreceau mult timp citind si re-citind vorbele scrise de donatori pe felicitarile gasite in cutii. Poate tot anul nu le spune nimeni o vorba buna si nu le spune nimeni ca nu sunt pedepsiti sau blestemati. Vorbiti-le, in scris, de bine. Va vor multumi. Lasati-le datele voastre de contact, poate fi inceputul unei prietenii frumoase!
Pasul 3: Termen limită şi grijă la continuţ
Puteti pune in cutie tot ce intra, ce vreti si ce credeti ca ii trebuie unui copil de varsta si genul pentru care aveti pe inima sa cumparati ceva.
Avand in vedere experientele din anii trecuti, dati-mi voie sa va fac cateva specificatii:
Campania se numeste ShoeBox (cutie de pantofi) – deci va rog sa va limitati la lucruri care pot intra intr-o astfel de cutie. Nu aduceti pungi, saci, sacose, bibeloruri, dulapuri, frigidere, televizoare sau cuptoare cu microunde. NU suntem asociatie sau fundatie si nu le putem primi legal in custodie. Daca aveti asa ceva de dat, scrieti-ne un mail si va punem in legatura cu partenerii nostri care pot primi si distribui legal si dupa nevoi si aceste produse.
Daca aveti o grupa de varsta si genul copilului pentru care va ganditi sa faceti cutia, incercati sa sortati produsele sa poate fi folosite cand sunt primite (marimi corespunzatoare la hainute etc)
Acum ajung la o chestiune sensibila: nu puneti in cutii lucruri pe care nu v-ar placea nici voua sa le primiti. Lucrurile care nu mai pot fi folosite au un loc pe care il cunoastem cu totii: se arunca la gunoi. Fa un cadou asa cum ti-ar placea sa-l primesti si tu, nu fa curatenie in casa pentru ca mai apoi sa dai ce e “de aruncat”.
Va rog sa nu puneti alimente perisabile (ex.portocale, iaurt) sau care s-ar putea deteriora/desface in timpul manipularii (ex.compot de casa in borcan de sticla).
Copiii sunt intre 2-18 ani, fete si baieti.
Nu lipiti capacele pe cutii, le vom lipi la momentul in care veniti cu ele, cand vom lipi si etichetele speciale cu varsta si sexul copilului pentru care ati pregatit cutia/cutiile.
Vă rog sa va completati numele si adresa de email pe tabelul care vi se va inmana, pentru ca sa va putem mai apoi da de stire despre unde si la cine a ajuns cutia voastra. Termen limita colectare cutii: 15 Decembrie 2014
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Curier Județean
FOTO | Un gest mic pentru o bucurie mare, în Parcul Unirii din Alba Iulia: Vești bune pentru pasionații de șah și vârstnicii dornici de socializare
FOTO | Un gest mic pentru o bucurie mare, în Parcul Unirii din Alba Iulia: Vești bune pentru pasionații de șah și vârstnicii dornici de socializare În cursul zilei de vineri, 22 noiembrie 2024, mai mulți muncitori și-au pus la treabă iscusința, priceperea și îndemânarea cu scopul de a oferi pasionaților de șah din municipiul […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 5 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 5 ore
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii