Rămâi conectat

Sport

Astăzi, ora 18.00, CSU Alba Iulia – Basketball Nymburk *De ziua lui Miroslav Popov, duel în Liga Europei Centrale

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSU Alba Iulia - CSM Targoviste 11Al treilea meci şi ultimul programat în acest an în Liga Europei Centrale pentru studentele albaiuliene va avea loc astăzi, de la ora 18.00, în Sala Universităţii „1 Decembrie 1918”, împotriva echipei din Cehia, Basketball Nymburk. Este o zi specială pentru antrenorul sârb Miroslav Popov, care în 26 noiembrie îşi aniversează ziua de naştere. Cele două combatante sunt cotate drept favorite să se califice din Grupa A în Final Four-ul CEWL. Dacă CSU Alba Iulia a câştigat ambele dispute de până în prezent, 86-81 cu Kara Trutnov (după prelungiri) şi 95-52 cu Rucon Spisska Nova Ves, meciuri jucate la Alba Iulia, în schimb oponentele debutează cu acest prilej în ediţia actuală a competiţiei europene.

*Miro, la 57 de „primăveri”

Iubit în Cetatea Marii Uniri, Miro Popov şi-a legat numele de performanţele baschetbalistice înregistrate de CSU Alba Iulia în ultimii ani. Tehnicianul sârb a preluat echipa în ianuarie 2013 şi a jucat finala Cupei României în acel an. În 2014, formaţia sa a cucerit medaliile de bronz ale întrecerii interne, dar şi trofeul Ligii Europei Centrale, în acest moment albaiuliencele fiind în postura de lider al Ligii Naţionale, la finele turului (la egalitate cu alte trei formaţii). „Sincer, recunosc că nu-mi face deosebită plăcere că se joacă tocmai de ziua mea, dar trebuie să accept situaţia”, a spus Miroslav Popov, a cărui echipă are 8 victorii consecutive, în campionat şi Cupa CEWL, un palmares datorat în mare măsură jucătoarelor Jessica Kuster şi Wumi Agunbiade, ce au strâns împreună 13 „double-double”.

*Adversar redutabil

Basketball Nymburk se clasează după şapte etape pe locul al treilea în campionatul Cehiei (cu 5 victorii şi două eşecuri), devansând „cunoştinţele” europene ale gazdelor, respectiv Valosun Brno şi Kara Trutnov. În ultima rundă, echipa lui Daniel Kurucz a pierdut în deplasare, 60-63 cu vicecampioana IMOS Brno, din distribuţia grupării din Cehia făcând parte şi patru baschetbaliste „straniere”, două din SUA: Jacinta Monroe (26 ani), Theairra Taylor (23 ani), una din Slovacia – Darina Misurova (33 ani) şi o alta din Jamaica – Waltiea Rolle (24 ani). „Avem cel mai dificil meci european din această ediţie, întâlnind poate cea mai bună echipă din Cehia. Am studiat adversarele, au un „cinci” redutabil şi încercăm să ne apărăm şansele. Va fi foarte foarte dificil şi trebuie să jucăm la cel mai bun nivel posibil pentru a ne putea impune”, a declarat sărbătoritul zilei, Miroslav Popov. CSU Alba Iulia încheie cu acest prilej confruntările europene de pe teren propriu din actuala ediţie, urmând ca în luna ianuarie a anului viitor să susţină cele trei partide din deplasare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Într-un joc de verificare, CSM Unirea Alba Iulia – Sticla Arieșul Turda 2-0 (0-0) | „Alb-negrii”, a treia victorie fără gol primit

Dan HENEGAR

Publicat

în

Într-un joc de verificare, CSM Unirea Alba Iulia – Sticla Arieșul Turda 2-0 (0-0). „Alb-negrii”, a treia victorie fără gol primit O săptămână perfectă pentru gruparea din Cetatea Marii Uniri, care s-a calificat în play-off-ul Cupei României și a celebrat Centenarul, s-a încheiat cu partida de verificare cu Sticla Arieșul Turda. Pe „Cetate”, gruparea albaiuliană […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea