FOTO: Ediție aniversară a Festivalului-Concurs de Muzică Folk „Ziua de Mâine” la Alba Iulia. Ce spun organizatorii?
Festivalul – Concurs de Muzică Folk „Ziua de Mâine”, ajuns la cea de-a X-a ediție, 20-23 noiembrie 2014, este o marcă a Consiliului Județean Alba și se bucură de un mare succes la publicul din Alba.
Miercuri, în cadrul unei conferințe de presă la care au participat organizatorii festivalului – directorul artistic al evenimentului, folkistul Vali Șerban; președintele CJ Alba, Ion Dumitrel; membru în juriu, profesorul Daniel Avram și directorul Teatrului de Păpuși “Prichindel”, Ioana Bogățan – au prezentat structura și surprizele acestei ediții aniversare.
Ion Dumitrel: “Dedic această ediție a festivalului marelui artist Vali Șerban. Fără el, nu ar fi existat acest eveniment cultural. Cred că tebuie să ne mândrim că avem printre noi o astfel de valoare. Îmi doresc să fim mândri de acest festival de muzică de calitate.”
Astfel, am aflat că anul acesta, festivalul va avea nu trei, ci patru zile de concerte, dintre care prima (joi, 20 noiembrie, ora 19.30) va începe cu spectacolul de teatru “După melci”, pe muzica lui Nicu Alifantis, cântată live de însuși Alifantis. După melci este, de altfel, prima producție a festivalului.
Ioana Bogățan: “Vom revedea premianții celorlalte nouă ediții ale festivalului. Ca și partener mă bucur că avem onoarea să facem producția acestui festival. A fost o provocare pentru artiștii Teatrului Prichindel să produce spectacolul “După Melci”, împreună cu Cristi Pepinp și Nicu Alifantis. Spectacol va rămâne în repertoriul Teatrului de Păpuși Prichindel. Dorim să atragem publicul matur către teatrul de animție, un gen car se adresează tuturor vârstelor.”
Pentru a marca celebrarea celor zece ediții, anul acesta programul a fost îmbogățit cu recitalurile celor care, de-a lungul timpului, au câștigat concursul festivalului. Astfel, fiecare seară de festival va începe cu concertele lui Silvan Stâncel, Grupul Litua, Alexandra Sidor, Alexandra Andrei, Cosmin Vaman și Mihai Boicu.
Vali Șerban: “E apropae incredibil că putem spune dintr-o dată ediția a zecea. Totul a început în urmă cu zece ani, când acest tânăr, Alin Tomuș, m-a prezentat unui alt tânăr cârlionțat, Dan Popescu, care m-a ascultat și a zis să megem la altcineva să prezentăm proiectul. Am ajuns la președintele Ion Dumitrel, iar acum suntem la a zecea ediție. Îi mulțumesc lui și tuturor celor care au fost alături de acest festival, considerat astăzi cel mai bine organizat eveniment de gen din România.”
Concertele din fiecare seară (ora 18.30) vor avea loc la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia și vor fi susținute de cele mai mari nume ale folkului autohton contemporan: Vali Șerban, Mircea Vintilă, Mircea Rusu, Dan Andrei Aldea, Florin Săsărman, Ducu Bertzi, Țapinarii, Alexandru Andrieș și Mircea Baniciu.
În a doua și a treia zi de festival – vineri și sâmbătă, de la orele 18.30 – va fi concursul tinerilor folkiști, la Casa de Cultură a Sindicatelor. Tot aici va avea loc premierea acestora, în cadrul Galei Laureaților, duminică, de la ora 18.30.
Juriul concursului din cadrul festivalului este format din Mihai Cosmin Popescu, Florin Săsărman, Ioana Bogățan, Călin Bulac, Daniel Avram, Claudiu Marean și Mihai Boicu.
Pe lângă recitalurile de folk din Casa de Cultură a Sindicatelor, vor fi o serie de evenimente conexe: lansări de carte, lansări de albume folk și afterparty-uri.
Biletele s-au pus în vânzare în data de 05 noiembrie 2014, la Casa de Cultură a Sindicatelor. Prețul unui bilet este de 18 lei iar prețul unui abonament (pentru cele patru zile de spectacole) este de 60 lei. NOTĂ! Cele o sută de abonamente puse în vânzare de organizatori au fost deja epuizate.
Bugetul festivalului pentru ediția a X-a, asigurat integral de Consiliul Județean Alba, este de 25.000 de lei.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Curier Județean
FOTO | Un gest mic pentru o bucurie mare, în Parcul Unirii din Alba Iulia: Vești bune pentru pasionații de șah și vârstnicii dornici de socializare
FOTO | Un gest mic pentru o bucurie mare, în Parcul Unirii din Alba Iulia: Vești bune pentru pasionații de șah și vârstnicii dornici de socializare În cursul zilei de vineri, 22 noiembrie 2024, mai mulți muncitori și-au pus la treabă iscusința, priceperea și îndemânarea cu scopul de a oferi pasionaților de șah din municipiul […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 5 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 6 ore
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii