Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

PDL Alba mai primește o lovitură în consiliul județean! PPDD-ul desființat! Vezi transferurile de ultim moment!

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

sedinta cj albaEfectele legii, care a permis aleșilor locali să migreze la un alt partid fără să-și piardă mandatul, nu au ocolit nici Consiliul Județean Alba.

Astfel că, astăzi, joi, 16 octombrie, cu câteva ore înainte de expirarea perioadei legale în care se mai pot face transferuri, noile modificări în Consiliul Județean Alba sunt următoarele:

PDL la PSD

-consilierul Cornel Filipescu a migrat de la PD-L, partid pe lista căruia a fost ales consilier județean în 2012, la PSD. Trecerea era deja cunoscută, având loc la începutul perioadei de “transferuri”.

– noua surpriză, anunțată astăzi în cadrul ședinței extraordinare de CJ, este trecerea la același PSD a consilierului PDL, Gabriel Câra.

În aceste condiții, grupul consilierilor PSD din cadrul Consiliului Județean Alba s-a îmbogățit substanțial, ajungând la opt.

PMP intră în Consiliul Județean Alba

Trecerea consilierului PPDD, Marin Cenuşă, la Partidul Mișcarea Populară aduce PMP, pe ușa din dos, în consiliul județean.

 

PP-DD desființat în CJ Alba

Ceilalți doi consilieri județeni PP-DD au optat să devină independenți, fapt ce a scos definitiv partidul lui Dan Diaconescu din componența consiliului.

ACL, majoritate confortabilă

Deși a pierdut doi consilieri, ACL, respectiv PDL + PNL, continuă să își păstreze o majoritate confortabilă în consiliul județean, cu un total de  18 consilieri, respectiv 12 de la  PDL şi 6 de la PNL, plus vicepreşedinţii instituției, Florin Roman (PNL) şi Alin Cucui (PDL), şi preşedintele Consiliului Județean  Alba, Ion Dumitrel (PDL).

 

Din cele 32 de locuri de consilieri, în prezent sunt ocupate doar 31, PSD nemaifăcând demersuri pentru a își întări rândurile, după plecarea Angelicăi Mocan din consiliu, deși locul rămas vacant li se cuvine de drept social-democraților.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

LOCURI de MUNCĂ în județul Alba, la data de 30 APRILIE 2024: 470 posturi sunt disponibile în Alba Iulia, Aiud, Câmpeni, Ocna Mureș, Sebeș și Teiuș

Ziarul Unirea

Publicat

în

LOCURI de MUNCĂ în județul Alba, la data de 30 APRILIE 2024: 470 posturi sunt disponibile în Alba Iulia, Aiud, Câmpeni, Ocna Mureș, Sebeș și Teiuș Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă pot viziona ofertele accesând www.anofm.ro, selectați AJOFM Alba, secțiunea Persoane fizice – Locuri de muncă vacante sau se pot prezenta la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea