Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Economie

De la 1 octombrie, preţul gazelor pentru consumatorii noncasnici va scădea cu 3,5%

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

gaze-pretPreţul gazelor pentru consumatorii noncasnici va scădea cu 3,5% în medie de la 1 octombrie la nivel naţional, a declarat, marţi, preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în Energie (ANRE), Niculae Havrilet.  Cele mai semnificative reduceri, de aproximativ 6%, vor fi aplicate unor şcoli şi spitale din jumătatea de sud a ţării.  

“De la 1 octombrie, pentru noncasnici preţul gazelor va scădea cu 3,5% ca medie ponderată. Vor scădea prețurile pentru circa 90.000 de consumatori alimentaţi de GDF Suez, unde consumul este mai mare. Cele mai mari ieftiniri sunt de 6% şi se vor aplica unor şcoli şi spitale”, a spus acesta  în cadrul unei conferinţe pe teme energetice.

Potrivit acestuia, în cazul consumatorilor E.ON România nu va fi operată nicio modificare de preţ.

“De la 1 ianuarie, potrivit legii, piaţa gazelor pentru noncasnici va fi complet liberalizată”, a adăugat oficialul ANRE.

El a mai afirmat că, de anul viitor, consumatorii noncasnici care vor fi dereglementaţi vor negocia direct cu furnizorii preţurile de livrare.

SURSA: Agerpres


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Economie

Economie

De ce devine egld alegerea criptoentuziaștilor: avantaje și tendințe (P)

Andreea Ștefan

Publicat

în

Lumea criptomonedelor este una extrem de complexă și nu mulți o înțeleg. Aceia care i-au descoperit, însă, tainele devin tot mai interesați de EGLD și rețeaua Elrond. Din ce în ce mai atractivă pentru investitori și pentru aceia pasionați de tehnologie, această monedă digitală a devenit cunoscută pentru inovația și pentru performanțele solide pe care […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea