Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: PRIMA ZI DE ŞCOALĂ pentru prichindeii de Clasa Zero de la „Mihai Eminescu” Alba Iulia. Emoţii la festivitatea de deschidere

Alexandra Mates

Publicat

în

prima zi d scoala la Mihai Eminescu Alba Iulia18Emoţii, şi în acelaşi timp bucurie, în prima zi de şcoală la Şcoala Generală nr. 7 „Mihai Eminescu” din Alba Iulia. Cu sau fără părinţi de mână, dar desigur, cu ghiozdanul în spate şi cu flori pentru învăţătoare sau dirigintă, elevii s-au adunat astăzi la careu, în curtea şcolii, pentru a lua parte la festivitatea de deschidere a noului an şcolar 2014-2015. Cei mai emoţionaţi şi… puţin dezorientaţi au fost cei peste 100 de „prichindei” de clasa zero, care au pus pentru prima dată ghiozdănelul în spate.

prima zi d scoala la Mihai Eminescu Alba Iulia58 prima zi d scoala la Mihai Eminescu Alba Iulia55Treziţi dis de dimineaţă, îmbrăcaţi frumos şi încărcaţi cu veselie, elevii, fie că s-au întors din vacanţă sau au călcat pentru prima dată pragul şcolii au venit astăzi pentru a-şi ocupa locul în bancă. Festivitatea a început în jurul orei 9.00, iar după ce în deschidere directoarea Rodica Marinescu le-a prezentat tuturor structura noului an şcolar cu toţii s-au îndreptat, alături de învăţători şi profesori, către clasele unităţii de învăţământ.

prima zi d scoala la Mihai Eminescu Alba Iulia83Vizibil emoţionaţi, dar şi încântaţi şi fericiţi că în sfârşit vor afla ce înseamnă „şcoala” au fost copii de clasa zero, care deşi nu prea au înţeles din prima zi ce îi aşteaptă, s-au arătat bucuroşi de noii lor prieteni. Cu tablele colorate „Bine aţi venit!” şi numele fiecărui prichindel scris pe tablă, aşa i-au aşteptat învăţătorii pe cei mici, iar de pe bănci nu au lipsit ghiozdanele primite de la Consiliul Judeţean Alba.

Dacă astăzi elevii au primit orarul şi manualele, de mâine programul orelor va intra în normal.

La Şcoala Generală nr. 7 “Mihai Eminescu” învaţă 1.077 elevi, distribuiţi în 25 de clase primare şi 18 de gimnaziu. Cinci dintre acestea sunt clase zero, unde au fost înscrişi 124 de prichindei. Ca noutate în acest an, elevii de clasele V-VI vor învăţa limba germană, pentru că va fi introdusă ca disciplină opţională.

Le urăm şi noi mult succes în noul an şcolar, deopotrivă  elevilor  şi cadrelor didactice din această şcoală de elită a învăţământului albaiulian!

Vă prezentăm mai jos câteva imagini de la festivitatea de deschidere a noului an şcolar, 2014-2015:

[nggallery id=2327]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

PENSII 2024 | LISTĂ: Veniturile nepermanente luate în considerare la recalcularea pensiilor

Bera Larisa

Publicat

în

PENSII 2024 | LISTĂ: Veniturile nepermanente luate în considerare la recalcularea pensiilor Pe măsură ce pensionarii din România așteaptă cu interes detalii despre recalcularea pensiilor și eventualele creșteri, Casa Națională de Pensii Publice oferă informații importante despre veniturile nepermanente incluse în acest proces. Citește și: Noua lege a Arhivelor Naționale adoptată tacit: Casa Națională de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea