Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO: Cum va arăta zona centrală a municipiului Alba Iulia după lucrările de modernizare în valoare de un milion de euro

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Zona centrală a municipiului Alba Iulia, respectiv strada Tudor Vladimirescu, începe marea transformare, în cadrul unui proiect de modernizare demarat de primarie la inceputul lunii septembrie. Valoarea totală a contractului de lucrari incheiat cu Elis Pavaje pentru aceste lucrări este de 4,67 milioane de lei, dintre care 1,4 milioane sunt prevazuți pentru acest an. Finanţarea investiţiei va fi asigurată din bugetul local şi alte surse constituite conform legii.

“Aceste lucrări de reabilitare fac parte dintr-un proiect amplu ce va relaţiona şi armoniza întreg spaţiul public din centrul oraşului, inclusiv zona cuprinsă între sediul băncii BCR şi magazinul Unirea”, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Alba Iulia.

Proiectul, cu o perioada de desfasurare de 12 luni, constă in reconfigurarea strazii centrale Tudor Vladimirescu, a zonelor pietonale si a celor verzi, reamenajarea intersectiilor, precum si amenajarea a doua sensuri giratorii si a peste 133 de parcari, pe laturile estica si vestica ale strazii. Prima etapa a proiectului este dedicata executarii lucrarilor tehnice, a retelelelor subterane si a celor de iluminat public si relocarii unor conducte. In partea a doua urmeaza lucrarile de design urban si peisagistica: amenajarea locurilor de relaxare pentru pietoni, a zonelor verzi cu plantatii joase si inalte, montarea unui sistem de irigatii precum si a unui mobilier urban nou.

La final, partea intens circulată din faţa sediilor BCR şi magazinului Unirea ar urma să fie înfrumuseţată şi modernizată, pentru a deveni atât funcţională, cât şi atractivă pentru locuitori şi vizitatori.

Accesul la parcare se va face cu bariere. 13 parcaje sunt prevăzute lângă magazinul Unirea şi 7 parcaje lângă BCR.

În procesul de modernizare a zonei pietonale, se vor amenaja locuri de odihnă, zone verzi cu plantaţii joase şi înalte şi sistem de irigaţii.

 Trotuarul va fi pavat cu piatră cubică, pavele din beton vibropresat compact şi tip grilă, toate montate pe o casetă refăcută în adâncime de aproximativ 60 cm. De asemenea, a fost prevăzută amenajarea a două noi sensuri giratorii, la intersecţia Calea Moţilor cu strada Tudor Vladimirescu, respectiv la intersecţia străzilor Oborului şi Tudor Vladimirescu.

sursa proiect: Refuncţionalizare zona centrală, strada Tudor Vladimirescu


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

LOCURI de MUNCĂ în județul Alba, la data de 30 APRILIE 2024: 470 posturi sunt disponibile în Alba Iulia, Aiud, Câmpeni, Ocna Mureș, Sebeș și Teiuș

Ziarul Unirea

Publicat

în

LOCURI de MUNCĂ în județul Alba, la data de 30 APRILIE 2024: 470 posturi sunt disponibile în Alba Iulia, Aiud, Câmpeni, Ocna Mureș, Sebeș și Teiuș Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă pot viziona ofertele accesând www.anofm.ro, selectați AJOFM Alba, secțiunea Persoane fizice – Locuri de muncă vacante sau se pot prezenta la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea