Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

8 septembrie – Ziua Internațională pentru Alfabetizare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

alfabetizareZiua Internațională pentru Alfabetizare este sărbătorită în 8 septembrie, în fiecare an, din 1966, iar în această perioadă rata populației care știe carte a crescut de la 76 la 84%.

Astfel, ediția din 2016 sărbătorește cinci decenii de angajament național și internațional, de eforturi și de reușite pentru a crește rata de alfabetizare a populației din întreaga lume. De asemenea, actuala temă propune adoptarea unor soluții inovatoare, pentru a susține procesul de alfabetizare și pe viitor, notează site-u lwww.unesco.org.

Așa cum susține și directorul general al UNESCO, ”lumea s-a schimbat din 1966 — dar hotărârea noastră de a asigura fiecărei femei și fiecărui bărbat abilitățile, mijloacele și oportunitățile de a deveni ceea ce-și doresc, cu demnitate și respect, rămâne la fel de fermă ca până acum. Alfabetizarea reprezintă fundația pe care se construiește un viitor mai bun pentru toți.”

Conform statisticilor, un adult din cinci, la nivel mondial, nu ştie să citească şi să scrie. Două treimi dintre ei sunt femei.

La nivel mondial, peste jumătate din cei 67 de milioane de copii care nu merg la şcoală sunt fete, iar 530 de milioane de femei adulte sunt analfabete. Cu toate acestea, potrivit datelor ONU, gradul de alfabetizare este în continuă creştere.

În România, rata alfabetizării este de 97%.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

E oficial! Au fost devansate alegerile prezidențiale

Ziarul Unirea

Publicat

în

E oficial! Au fost devansate alegerile prezidențiale Legea care prevede vă alegerile pentru Preşedintele României să fie organizate cu cel mult trei luni anterioare lunii în care ajunge la termen mandatul de Preşedinte al României a fost promulgată, marți de Klaus Iohannis. Klaus Iohannis a semnat, marți, decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea art. 5 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea