Șefa Reprezentanței Comisiei Europene din România, la Alba Iulia: Este foarte bine, un tărâm de poveste, dar se poate face mai mult
Angela Filote, Șefa Reprezentanței Comisiei Europene în România a ajuns azi noapte la Alba Iulia, pentru a vizita mai multe obiective din județ care au fost dezvoltate prin proiecte finanțate cu fonduri europene, printre care și Cetatea Alba Carolina. Cetatea medievală a fost de altfel vizitată de oficialul UE azi noapte, iar prima impresie lăsată a fost că se află pe ”un tărâm de poveste”, dar cu toate acestea consideră că se poate face mai mult.
Angela Filote a apreciat că Alba Iulia este campion la atracția fondurilor europene.
”Ce încerc să văd atunci când călătoresc într-un județ este cam cum se percepe aderarea României la Uniunea Europeană, cam cât timp i-ar lua unui simplu cetățean să simtă beneficiile acestui proces, care vin pentru unii pe termen, scurt, pentru alții pe termen mediu sau lung. De asemenea vreau să văd cum au fost folosiți banii europeni de care România beneficiază mai ales că suntem către închiderea primei perioade financiare 2007 – 2014 și să vorbesc cu autoritățile locale, cu mediul de afaceri, cu societatea civilă, cam care a fost experiența lor în utilizarea acestor finanțări. Acest lucru l-am discutat și în această dimineață cu autoritățile locale, și ceea ce am constatat este o foarte bună expertiză în atragerea finanțărilor europene, o bună folosire a acestor fonduri, dar ceea ce am primit ca mesaj este că s-ar putea face chiar mai mult, s-ar putea atrage mai multe, mai ales dacă procedurile stabilite de statul român ar fi puțin mai flexibile sau mai prietenoase cu cel care solicită o finanțare europeană. Știu că asta este o preocupare nu doar în această regiune ci în toate. Este o problemă care o înțeleg și autoritățile de la București”, a spus oficialul UE.
Angela Filote a mai vizitat județe precum Cluj, Iași și Constanța, iar în Alba vor fi vizate mai multe obiective precum Cetatea Alba Carolina, Centrul Europe Direct al Agenției de Dezvoltare Regională Centru, clinica de urologie (un proiect privat) de pe strada A. L. Cuza, Biblioteca Batthyaneum, centrul de servicii Integrate pentru Persoane cu Nevoi Speciale Alba de la Aiud și un proiect privat din Lopadea Nouă, SC Biomilk.
”Când am intrat în oraș era foarte târziu, am intrat în Cetate care este un loc foarte frumos, ca de poveste și m-am bucurat să văd că se poate cu fonduri europene, iar acest loc minunat a reînviat. Sper că și locuitorii din Alba Iulia se bucură de această frumusețe. Nu doar ei ci și turiștii din toate colțurile țării și ale lumii”, a mai spus oficialul UE.
La conferința de presă organizată la Primăria Alba Iulia au mai participat viceprimarul Paul Voicu și City Managerul Nicolae Moldovan.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi”
Cristian Păun, profesor ASE originar din Alba. Despre aur, moneda Bitcoin și NFT-uri: „Prost ești dacă te chinui să mai produci cartofi” Cristian Păun, profesor universitar în cadrul Academiei de Studii Economice București, originar din județul Alba, revine în atenția publicului cu un nou avertisment, de această dată cu privire la reforma sistemului monetar actual […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 5 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 7 ore
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii