Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Gest de solidaridate! În bisericile din Alba se face colectă pentru sinistraţii din Oltenia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Arhiepiscopia Ortodoxă a Alba Iuliei desfăşoară în preajma sărbătorii Adormirii Maicii Domnului în toate bisericile şi mânăstirile din judeţele Alba şi Mureş, care formează eparhia, o colectă de produse neperisabile şi apă pentru sinistraţii din Oltenia.

Potrivit unui comunicat remis presei de Asociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia, “colecta se desfăşoară cu binecuvântarea Înalt Prea Sfinţitului Părinte Arhiepiscop Irineu urmând ca produsele adunate să fie transportate la Arhiepiscopia Craiovei, Arhiepiscopia Râmnicului şi Episcopia Slatinei şi Romanaţilor pentru a fi distribuite apoi familiilor sinistrate. Credincioşii care doresc să fie alături de familiile sinistrate pot dona la biserici sau mânăstiri produse neperisabile (ulei, zahăr, făină, orez, conserve), apă plată şi minerală, produse de igienă şi pături.”

 „Ne exprimăm speranţa că prin ajutorul oferit semenii noştri greu încercaţi de inundaţiile din sudul ţării vor depăşi momentele grele prin care trec. Să ne amintim în aceste zile de îndemnul Sfântului Apostol Pavel care, într-o situaţie similară, îi îndemna pe Corinteni: Fiecare să dea cum socoteşte cu inima sa, nu cu părere de rău sau cu silă, căci Dumnezeu iubeşte pe cel care dă cu voie bună. Şi Dumnezeu poate să înmulţească tot harul la voi ca având totdeauna toată îndestularea în toate, să prisosiţi spre tot lucrul bun” a spus părintele Nicolae Călin Ignat, consilier social misionar al Arhiepiscopiei Ortodoxe a Alba Iuliei.

În urma inundaţiilor din această vară au fost afectate 185 de localităţi din judeţele Gorj, Vâlcea, Argeş, Olt şi Teleorman, peste 1000 de persoane fiind evacuate din calea apelor. Aproape 100 de locuinţe au fost distruse, peste 2000 de case au fost inundate, iar peste 3500 de anexe gospodăreşti au fost avariate sau distruse de furia apelor. Patriarhia Română şi Televiziunea Română au iniţiat o campanie umanitară cu scopul ajutorării familiilor sinistrate din zonele afectate de inundaţii.

foto arhivă


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Minivacanță de Paște 2024: Șase zile libere pentru români. Ce a anunțat Ministerul Muncii

Bogdan Ilea

Publicat

în

Minivacanță de Paște 2024: Șase zile libere pentru români. Ce a anunțat Ministerul Muncii Ministerul Muncii a oficializat că mini-vacanța de Paște va fi de 6 zile pentru români și în acest an. Această decizie a fost luată pentru a crea o „punte” între 1 mai și sărbătorile pascale. Citește și: Mesaje de Paste fericit […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea