Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

De astăzi, judecătorii și procurorii corupți nu mai primesc pensii speciale

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Începând de astăzi, magistraţii dovediţi ca fiind corupţi nu se vor mai bucura de pensiile uriaşe. La finalul carierei, judecătorii şi procurorii care au încălcat legea când şi-au făcut meseria vor primi o remuneraţie ca orice alt pensionar.

De asemenea, potrivit actului normativ publicat săptămâna trecută în Monitorul Oficial, magistraţii cercetaţi pentru corupţie nu se mai pot pensiona înainte de o sentință definitivă.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Formulată prima dată în 2011, de conducerea de la vremea respectivă a CSM, propunerea legislativă a fost transmisă apoi către Ministerul Justiției, care a analizat-o timp de doi ani, după care a transmis-o către Parlament pentru dezbatere.

În comisiile juridice din Camera Deputaților și Senat proiectul de lege a fost intens dezbătut cu reprezentanți ai sistemului juridic și s-a lovit de o puternică opoziție în special din partea unor asociații ale judecătorilor și procurorilor.

Cu toate acestea, proiectul a fost adoptat într-o formă revizuită în urmă cu o lună, când din proiectul legislativ a fost exclusă prevederea care arăta că noua lege se aplică retroactiv, adică și în cazul magistraților deja condamnați definitiv pentru fapte de corupție.

Sursa: m.ziuanews.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Superstiții în Vinerea Mare: Ce NU ai voie să faci în această zi

Ziarul Unirea

Publicat

în

Superstiții în Vinerea Mare: Ce NU ai voie să faci în această zi Vinerea Mare sau Vinerea Patimilor – ziua în care Iisus Hristos a fost răstignit și a murit pe cruce, vine cu interdicții creștine sau cu diferite obiceiuri ce diferă de la regiune la regiune. Multe persoane respectă aceste obiceiuri cu speranța că […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea