Rămâi conectat

Actualitate

Sute de hectare de vegetaţie uscată pârjolite de flăcări

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

În numai 24 de ore, subunităţile Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Alba au fost solicitate să acţioneze pentru stingerea unui număr de 9 arderi necontrolate de vegetaţie uscată, resturi vegetale şi menajere, ne-a informat plt. adj. Ioan Stan, purtătorul de cuvânt al ISU Alba. Astfel, Garda de Intervenţie Blaj a acţionat în 6 situaţii, pentru stingerea unei suprafeţe totale de 216 ha de vegetaţie uscată, în localităţile Blaj, Cenade, Crăciunelu de Jos, Bucerdea Grânoasă, Roşia de Secaş şi Mihalţ. Detaşamentul de Pompieri Alba Iulia a intervenit în 2 situaţii, pentru stingerea a 10,25 ha de vegetaţie uscată pe raza localităţilor Sântimbru şi Galda de Jos, iar Pichetul de Pompieri Câmpeni a stins, în cooperare cu SVSU Baia de Arieş, vegetaţia uscată de pe 2 ha de teren, flăcările propagându-se la pădurea din imediata apropiere, unde au ars 3 ha litieră. În 8 din cele 9 situaţii cauza probabilă a constituit-o focul deschis lăsat nesupravegheat, iar o situaţie s-a datorat, cel mai probabil, unei ţigări aruncate la întâmplare.
Inconştienţa unor conjudeţeni face ca fondurile şi aşa puţine ale ISU Alba să se cheltuie cu astfel de intervenţii care ar putea fi evitate, ca să nu mai vorbim de faptul că proprietarii terenurilor riscă să nu mai primească subvenţii de la APIA, dacă aprind miriştile. Cel mai grav este însă faptul că există pericolul ca focul să se extindă la păduri, locuinţe sau alte imobile, putând produce pagube importante. Dacă aprinderea focului este totuşi absolut necesară, pompierii reamintesc populaţiei să respecte măsurile PSI la aprinderea focului în câmp deschis, pentru evitarea unor incendii nedorite. (R.G.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Controale de amploare ale ANAF firmele care fac ITP: Ce nereguli au descoperit inspectorii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Controale de amploare ale ANAF firmele care fac ITP: Ce nereguli au descoperit inspectorii Controale de amploare au fost declanșate de Direcția Generală Antifraudă Fiscală în sectorul inspecțiilor tehnice periodice (ITP) pentru autovehicule. Acțiunile de control ale inspectorilor au scos la iveală neconcordanțe importante între numărul prestațiilor ITP efectuate și veniturile impozabile declarate de contribuabili. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea