Rămâi conectat

Actualitate

Admiși la liceele din Alba, cu note de 1 la Evaluarea Națională și medii puțin peste 2

Ziarul Unirea

Publicat

în

evaluare-nationala-examenElevii din Alba și nu numai, au fost admiși la liceu și în acest an, cu medii puțin peste 2 și note de 1 la examenele Evaluării Naționale. Acest fapt este posibilă din cauza legii în vigoare a Educației care prevede învățământul obligatoriu de 10 clase, și nu opt, cum era acum câțiva ani. Astfel, nimeni nu poate fi ”picat”, însă repartizarea computerizată se face în funcție de notele obținute.

Începând din 2014, în calcularea mediei de admitere în liceu, media de la evaluarea naţională reprezintă 75 la sută, faţă de 50 la sută în anii trecuţi, scăzând astfel la 25 la sută ponderea notelor din ciclul gimnazial.

Astfel, Liceul Tehnologic din Sebeș, Liceul ”Corneliu Medrea” din Zlatna, Colegiul Tehnic ”Alexandru Domșa” din Alba Iulia, Colegiul Tehnic ”I. D. Lăzărescu” din Cugir sau Colegiul Tehnologic Silvic din Câmpeni au admis elevi de la Școala Gimnazială Pianu de Sus, Liceul ”Corneliu Medrea” Zlatna, Școala Gimnazială Bărăbanț, Școala Gimnazială Veseus sau Școala Gimnazială ”Iosif Sârbu” Sibot cu medii sub 3 și note sub 2 la examenele Evaluării Naționale 2014.

La polul opus se află absolvenți cu medii de intrare de 9,66 admiși de la Colegiul Național ”I. M. Clain” Blaj, Școala Gimnazială ”Mihai Eminescu” Alba Iulia sau Școala Gimnazială ”Toma Cocișiu” Blaj, la Colegiul ”HCC” din Alba Iulia, respectiv Colegiul ”I. M. Clain” Blaj.

foto arhiva


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

18-19 iulie 2024 | COD GALBEN de FURTUNĂ în Alba și alte județe din țară: Vijelii, grindină, descărcări electrice și averse torențiale

Ziarul Unirea

Publicat

în

18-19 iulie 2024 | COD GALBEN de FURTUNĂ în Alba și alte județe din țară: Vijelii, grindină, descărcări electrice și averse torențiale ANM A emis joi dimineața o avertizare meteo cod galben de furtună valabil în Alba și alte județe din țară, în intervalul 18 iulie, ora 10 – 19 iulie, ora 02. Citește și: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea