Rămâi conectat

Sport

Belgia – SUA, ultimul meci din optimile Cupei Mondiale din Brazilia 2014 *”Diavolii roşii” sau yankeii, pentru un loc în sferturi

Dan HENEGAR

Publicat

în

SUAUltimul meci din optimile de finală ale Cupei Mondiale de fotbal din Brazilia (12 iunie – 13 iulie) va opune echipele Belgiei și Statelor Unite, marți, la Salvador, de la ora 23.00 (ora României). Dacă „pumele” dau piept cu Elveția, de la ora 19.00,  „dracii” roșii întâlnesc SUA, naționala antrenată de Jurgen Klinsmann.

Astăzi aflăm tabloul complet al sferturilor de finală de la Campionatul Mondial. Argentina și Belgia sunt favorite la calificare.

Cea mai bună performanță în competiție a Belgiei, aflată la primul său Mondial din 2002 încoace, este locul 4 din 1986.

Cele două echipe s-au întâlnit până acum de cinci ori, iar singurul succes american s-a înregistrat în 1930, la ediția inaugurală a Cupei Mondiale, când echipa SUA a învins cu 3-0 în grupă, în drumul său către semifinalele competiției. Belgia a câștigat celelalte patru partide, ultima în data de 29 mai 2013, la Cleveland, cu scorul de 4-2.

Echipa Statelor Unite participă la a șaptea ediție consecutivă a Cupei Mondiale, o serie depășită doar de Brazilia, Italia, Argentina, Germania, Spania și Coreea de Sud.

Belgia era considerată a cincea favorită înainte de debutul competiției, iar acum a rămas între cele patru pretendente la titlu după eliminarea Spaniei, deținătoarea trofeului.

”Diavolii roșii” au câștigat, la limită, toate cele trei partide din grupă, cu Algeria, Rusia și Coreea de Sud, dar nu s-au ridicat la nivelul așteptat.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Metalurgistul Cugir, tot în căutări de apărător central | Și „roș-albaștrii”, reunire în 15 iulie

Dan HENEGAR

Publicat

în

Metalurgistul Cugir, tot în căutări de apărător central. Și „roș-albaștrii”, reunire în 15 iulie Și Metalurgistul Cugir a prevăzut începerea pregătirilor pentru luni, 15 iulie, cu toate că la un moment dat antrenorul Lucian Itu luase în calcul data de 8 iulie. După cel mai modest sezon din ultimii 11 ani, respectiv de la promovarea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea