Rămâi conectat

Curier Județean

Autoritatea Teritorială de Ordine Publică Alba a desfășurat o ședință de lucru la Primăria Blaj

Ziarul Unirea

Publicat

în

atopa la BlajȘeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, chestor principal de poliţie Ioan Nicolae Căbulea, a participat, astăzi, la şedinţa de lucru organizată la sediul Primăriei Municipiului Blaj de Autoritatea Teritorială de Ordine Publică Alba din cadrul Consiliului Judeţean Alba.

Au mai fost prezenți domnii Cornel Murg, subprefectul Judeţului Alba, Gheorghe Valentin Rotar, primarul municipiului Blaj, Marincaş Ioan, preşedintele Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică Alba, consilieri judeţeni, colonel Itu Felician, şeful Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Alba precum şi conducerea Poliţiei Municipiului Blaj şi şefii secţiilor de poliţie rurală Blaj şi Jidvei.

Cu ocazia acestei întâlniri, a fost prezentată o „Informare privind măsurile întreprinse de Poliţia Municipiului Blaj  pentru îndeplinirea atribuțiilor specifice în primele 5 luni ale anului 2014”.

Din materialul prezentat a rezultat că în primele 5 luni ale anului 2014,  numărul infracţiunilor sesizate Poliţiei Municipiului Blaj a fost de 187, cu 23 % mai puţine decât în perioada similară a anului 2013. În mediul rural, în aceeaşi perioadă de timp, poliţia a fost sesizată în legătură cu 252 de infracţiuni.

În cele 5 luni ale anului 2014, numărul de apeluri la SNUAU 112 a fost de 1042, dintre care 603 în mediul urban şi 439 în mediul rural.

În aceeaşi perioadă, poliţiştii din Blaj au intervenit pentru soluţionarea unui număr de 14 accidente rutiere, soldate cu doi morţi, 6 răniţi grav şi 6 răniţi uşor.

Pentru combaterea indisciplinei rutiere au fost aplicate 1.773 sancţiuni contravenţionale, au fost reţinute 104 permise de conducere şi au fost constatate 74 de infracţiuni la regimul rutier.

În intervenţiile pe care le-au avut, domnul Cornel Murg, subprefectul Judeţului Alba şi reprezentanţii Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică Alba, s-au declarat mulţumiţi de activitatea poliţiştilor din Blaj prin prisma reducerii infracțiunilor contra patrimoniului dar şi a creşterii gradului de siguranţă civică, subliniind implicarea şi eforturile depuse de poliţişti pentru ca cetăţenii din zonă să fie în siguranţă.

Domnul Gheorghe Valentin Rotar, primarul Municipiului Blaj a apreciat în mod pozitiv colaborarea dintre structurile de ordine publică din municipiu, respectiv poliţie, jandarmerie şi poliţie locală, subliniind climatul optim de ordine şi siguranţă publică existent în oraş şi faptul că, în ultimii ani nu au fost înregistrate evenimente deosebite. Domnia sa a evidenţiat sprijinul şi implicarea poliţiştilor din Blaj, care alături de jandarmi şi poliţiştii locali, au participat la misiunile de menţinere a siguranţei civice cu ocazia diferitor manifestări publice, culturale şi artistice ce au fost organizate pe raza municipiului.

Totodată, având în vedere că Poliţia Municipiului Blaj funcţionează într-o clădire închiriată, care nu mai corespunde cerinţelor actuale pentru desfăşurarea în condiţii optime a activităţilor specifice, domnul primar Gheorghe Valentin Rotar, a menţionat că va sprijini Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba şi împreună vor face demersurile necesare pentru ca, în cel mai scurt timp, Poliţia Municipiului Blaj, să funcţioneze într-o clădire nouă, care în prezent este în construcţie.

Domnul chestor principal de poliţie Ioan Nicolae Căbulea a apreciat rezultatele preponderent pozitive obţinute de poliţiştii din Blaj şi le-a cerut intensificarea activităţilor pentru prevenirea evenimentelor rutiere şi a faptelor comise cu violenţă.

Domnia sa a adresat mulţumiri autorităţilor administrative judeţene şi locale şi în special domnului primar al municipiului Blaj, Gheorghe Valentin Rotar, pentru  colaborare cu Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba şi a apreciat disponibilitatea sa pentru sprijinirea demersului ca Poliţia Municipiului Blaj să se mute într-un nou sediu.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

DEFINITIVAT 2024, în Alba: 138 de candidați susțin miercuri, 24 iulie, proba scrisă a examenului. Primele rezultate, afișate pe 30 iulie

Ziarul Unirea

Publicat

în

DEFINITIVAT 2024, în Alba: 138 de candidați susțin miercuri, 24 iulie, proba scrisă a examenului. Primele rezultate, afișate pe 30 iulie Proba scrisă din cadrul examenului național pentru definitivare în învățământ, sesiunea 2024, se va desfășura miercuri, 24 iulie, începând cu ora 9:00, în centrul de examen Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Alba Iulia. Proba se […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea