Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: Viitorul sună bine pentru trupa Bohemian Groove din Alba Iulia! Concert de lansare a albumului – Event Horizon

Bogdan Presecan

Publicat

în

Concertul de lansare a albumului trupei Bohemian Groove – ”Event Horizon” a avut loc in VOX Club Alba Iulia (foaierul Casei de Cultura a Sindicatelor din Alba Iulia), vineri, 6 iunie 2014 la ora 21.30. Invitati speciali: Ovidiu Pârjol si Cristina Vaipan.

CopertaAlbumTrupa Bohemian Groove a fost formată in momentul in care trei tineri muzicieni entuziasti au inceput sa cante impreuna din pura pasiune si placere.

De la hard rock la blues, cu influente psihedelice si pe alocuri rhythm and blues si jazzy, trupa Bohemian Groove aminteste de atmosfera intensa creata de trupele anilor 60′ si 70′, precum Cream, Led Zeppelin si poate Black Sabbath, la care se adauga o melodicitate proprie, multa voie buna si energie. Trio-ul este format din Tudor Vaipan (chitara/voce), Ana-Maria Lazăr (bass/voce), Laur Făgădar – tobe.

Desi tineri, nu le lipseste experienta, fiecare dintre ei avand bagajul sau de talent si sunet matur, lucru ce se reflecta in modul de abordare a pieselor, in improvizatiile spontane si, mai ales, in compozitiile proprii.

Fiind cu totii fani ai rock-ului anilor ’60 si ’70, au abordat un stil mult mai pur, mult mai autentic, oarecum in contrast cu muzica ultra-procesata si ”artificiala” a vremurilor actuale.

concert lansare Bohemian Groove (10)Potrivit organizatorilor evenimentului, “lucrarea  <<Event Horizon’>> este prima materializare a ideilor lor, fiind un album cu material in intregime original, de la muzica pana la versuri.

O ascultare a albumului va purta ascultatorul prin diferite stari, acestea variind de la autocontemplare si fragilitate, pana la speranta, putere si exaltare.

Ca versuri, Tudor Vaipan si Ana-Maria Lazăr au ales sa abordeze teme legate de evolutie spirituala, trairea unei vieti mai sincere, mai autentice, teme legate de iubire, de puterea cuvantului si puterea intentiei, membrii trupei insisi aflandu-se pe nesfarsitul drum al cunoasterii si al descoperirii.

Este un proiect in care s-a investit mult, atat material cat si sufleteste, un proiect nesponsorizat din exterior, un proiect de care trupa este foarte mandra, un proiect prin care se doreste incurajarea ascultatorului la descoperirea si redescoperirea sinelui, la dezvoltarea calitatilor si la urmarirea acestora pana la finalul drumului, oriunde ar duce el!”, a declarat Laur Făgădar.

 [nggallery id=1920]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Rezultate Evaluare Națională 2024, în Alba: Aproape 75% din candidați au obținut medii mai mari sau egale cu 5

Ziarul Unirea

Publicat

în

Rezultate Evaluare Națională 2024, în Alba: Aproape 75% din candidați au obținut medii mai mari sau egale cu 5 Inspectoratul Școlar Județean Alba a centralizat rezultatele înregistrate la Evaluarea Națională ale absolvenților clasei a VIII-a (înainte de contestații), sesiunea iunie 2024. Situația statistică arată că dintre cei 2478 de candidați prezenți la ambele probe, 1849 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea