Rămâi conectat

Monden-Clubbing

Una dintre cele mai tari trupe de hip-hop din România vine sâmbătă în județul Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Una dintre cele mai tari trupe de hip-hop din România și-a anunțat prezența sâmbătă, de la ora 21.30 la evenimentul weekendului din județul Alba, Blaj aLive Pe scena din Câmpia Libertății trupa Paraziții va concerta alături de alți interpreți din ţară şi străinătate. 

Paraziții sunt una dintre primele trupe de hip-hop din Romania, un nume care din 1994 a reușit să rămână fidel genului și sa provoace la fiecare piesă și album lansat. Primul lor disc a apărut în 1995 și a făcut istorie, fiind cel de-al doilea album rap lansat vreodată în Romania, iar succesul acestui material le-a adus și un contract cu o casa de discuri.

Doar un an mai târziu vin cu Nimic Normal, iar in 1997  cu Suta, disc ce va fi numit cel mai bun album de gen al acelui an. Paraziții continua seria de premiere în muzica românească, iar în 1999 sunt prima trupa care primește drepturi de autor pentru realizarea unei coloane sonore pentru un film international – Nordrand. Acelasi an inseamna si venirea in grup a celui care va schimba fata scratch-urilor in muzica romaneasca – FreakaDaDisk, fost membru al altuui grup rap, Morometzii.

De-a lungul anilor, Paraziții au apărut si pe coloanele sonore ale unor filme ca Visul lui Liviu, Marfa si banii sau Milionari de weekend și au reușit să schimbe felul în care muzica rap este tratata de radiouri si televiziuni. Campaniile lor anticenzura au modificat perspectiva, iar presa nu a mai fost amendata pentru difuzarea si promovarea materialelor lor sau a altor artisti rap. În plus, au făcut parte din campanii anti-playback dar si cu mesaje sociale – Instigarea la cultura.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Monden-Clubbing

Monden-Clubbing

Programul Inspire Cinema Alba Iulia, pentru perioada 28 IUNIE – 4 IULIE 2024. Ce filme vor rula la cinematograful din centrul comercial Alba Mall

Ziarul Unirea

Publicat

în

Programul Inspire Cinema Alba Iulia, pentru perioada 28 IUNIE – 4 IULIE 2024. Ce filme vor rula la cinematograful din centrul comercial Alba Mall The Exorcism / Exorcism: Mântuirea Avanpremiera Regia: Joshua John Miller Cu: Russell Crowe, Sam Worthington, Samantha Mathis, Adam Goldberg, David Hyde Pierce Gen Film: Thriller Durată: 98 min Rating: N 15 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea