Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Evaluare Naţională 2014. Elevii din clasa a II-a susţin proba la limba maternă în 3 iunie

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Marţi, 3 iunie 2014, elevii de clasa a II-a susţin Evaluarea Naţională la limba maternă, conform programului publicat de Ministerul Educaţiei Naţionale. MEN a anunţat că evaluările la clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a urmează modelul testelor internaţionale, ele introducând, de fapt, un sistem de pregătire a elevilor, obişnuindu-i cu examenul de la finalul ciclului gimnazial. 

Evaluare Nationala01Evaluările nu vor avea ca finalitate o notă în catalog, deoarece nu acesta este scopul lor, ele vor oferi profesorilor, elevilor şi părinţilor informaţii concludente despre nivelul de pregătire şi despre ceea ce trebuie îmbunătăţit, a precizat Ministerul Educaţiei.

La nivel naţional, va exista un raport, similar raportului PISA, cu evaluări pe fiecare competentă, pentru clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a, ce va sta la baza măsurilor ce vor trebui adoptate în vederea remedierii deficienţelor.

MEN susţine că evaluările la clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a urmează modelul testelor internaţionale, ele introducând, de fapt, un sistem de pregătire a elevilor, obişnuindu-i cu examenul de la finalul ciclului gimnazial.

Evaluarea Naţională 2014, pentru elevii de clasa a II-a continuă miercuri, 4 iunie cu proba la matematică.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO: Accident rutier în Alba Iulia pe strada Constantin Noica. Un vârstnic „parfumat cu alcool” s-a răsturnat cu mașina într-un șanț

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Accident rutier în Alba Iulia pe strada Constantin Noica. Un vârstnic „parfumat cu alcool” s-a răsturnat cu mașina într-un șanț În seara 1 mai, 23:00, o mașină s-a răsturnat în Alba Iulia, pe strada Constantin Noica. Oamenii legi intervin pentru asigurarea măsurilor specifice. Pompierii din Alba Iulia intervin la un accident rutier de pe […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea