Rămâi conectat

Actualitate

Marius Sepi: Sanitas va declanșa proteste dacă salariile din sănătate şi asistenţă socială nu cresc cu 10 la sută

Ziarul Unirea

Publicat

în

Într-o întâlnire cu reprezentanţii mai multor ministere care s-a desfășurat joi, Federaţia Sanitas a cerut contract colectiv de muncă pe sector sanitar şi activităţi sanitar veterinare şi creşterea cu 10 la sută a salariilor din sănătate şi asistenţă socială, ameninţând că în caz contrar va declanşa proteste.

Prim-vicepreşedintele Federaţiei Sanitas, Marius Sepi, a declarat pentru MEDIAFAX, că sindicaliştii s-au întâlnit, joi, cu reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii, Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice (MMFPSPV), Ministerului de Finanţe şi cu ministrul pentru Dialog Social şi au discutat trei dintre revendicările Sanitas: contract colectiv de muncă pe sector, majorarea salariilor pentru personalul medical şi pentru angajaţii din asistenţă socială.

Marius Sepi a precizat că s-a solicitat transformarea de urgenţă a contractului colectiv de muncă pe grup de unităţi în contract colectiv de muncă pe sector sanitar şi activităţi sanitar-veterinare, data limită până la care se aşteaptă rezolvarea acestei probleme fiind 10 iunie.

Cea de-a doua solicitare a Federaţiei Sanitas a vizat creşterea de urgenţă a veniturilor personalului din sănătate cu cel puţin 10 la sută, sindicaliştii solicitând ca această măsură să fie luată în special pentru cei cu venituri mici.

Sursa: mediafax.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

18-19 iulie 2024 | COD GALBEN de FURTUNĂ în Alba și alte județe din țară: Vijelii, grindină, descărcări electrice și averse torențiale

Ziarul Unirea

Publicat

în

18-19 iulie 2024 | COD GALBEN de FURTUNĂ în Alba și alte județe din țară: Vijelii, grindină, descărcări electrice și averse torențiale ANM A emis joi dimineața o avertizare meteo cod galben de furtună valabil în Alba și alte județe din țară, în intervalul 18 iulie, ora 10 – 19 iulie, ora 02. Citește și: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea