Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

E oficial, Arena Alba Iulia s-a retras din toate competiţiile organizate de AJF Alba!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Arena Alba Iulia - Olimpia Aiud 2Arena Alba Iulia a furnizat surpriza finalului de sezon din fotbalul judeţean şi începând de astăzi s-a retras din toate competiţiile organizate de AJF Alba, protestând astfel pentru modul în careAsociaţia de Fotbal Alba administrează activitatea fotbalistică. Printre motive figurează evenimentele din semifinala cupei de la Daia Română, dar şi stabilirea locaţiei pentru finala din acest an la Galda.

Iată în cele ce urmează punctul de vedere oficial al clubului ce s-a remarcat în ultimii ani în Alba:

„Stimati Domni,

Subscrisa CLUBUL SPORTIV ARENA, prin prezenta ne exprimam profunda indignare referitor la modul in care AJF Alba intelege sa administreze activitatea fotbalistica in judetul Alba.

 Acuzam astfel o serie de decizii incorecte incepand de la delegarea de arbitrii, decizii nejustificate de suspendare a unor jucatori, obligarea la plata unor amenzi fara o minima cercetare a acuzatiilor si pana la stabilirea partinitoare a locatiilor de desfasurare a meciurilor de fotbal.

In concret, evidentiem in cele ce urmeaza o serie de evenimente reprezentative in ceea ce priveste modul subiectiv si lipsit de profesionalism in care ati inteles sa solutionati situatiile respective:

In meciul desfasurat pe stadionul din Mihalt intre ARENA si CS OLIMPIA AIUD, un gol valabil al gazdelor a fost validat de intreaga brigada de arbitrii, fiind mai apoi anulat dupa cateva minute la presiunea jucatorilor oaspeti;

Tot intr-un meci intre aceleasi echipe, desfasurat de data aceasta pe stadionul Cetate din Alba Iulia, 3 jucatori ai ARENA au fost eliminati, culmea ,dupa ce chiar arbitrul a insultat si provocat pe unul din jucatori;

O simpla acuzatie a unui arbitru (un presupus furt al unei sume de bani), in cadrul unui meci in care ARENA a fost gazda,  a avut ca rezultat sanctionarea echipei noastre pe baza unor simple afirmatii ale respectivului arbitru si fara ca acesta sa depuna minima diligenta de a inchide propriul vestiar;

In vederea disputarii finalei Cupei Romaniei- Faza Judeteana, AJF a stabilit  ca loc de desfasurare a acestui meci  terenul din Galda de Jos, in conditiile in care echipa locala – Industria Galda de Jos-  era la acel moment una din cele 4  echipe calificate, cu sanse semnificative de a ajunge in finala.  Acest fapt este cu atat mai mult condamnabil cu cat a avut loc  inaintea tragerilor la sorti din semifinala si fara nici o consultare cu echipele calificate, notificarea AJF de catre subscrisa in ceea ce priveste aceasta decizie fiind ignorata cu desavarsire;

Un eveniment recent, care insa le depaseste cu mult ca si gravitate pe cele anterior mentionate, a avut loc in cadrul partidei dintre Dalia Sport şi Arena Alba Iulia, desfasurata la Daia Romana. Pe fondul unei lipse totale de organizare si de asigurare a unei minime securitati, in minutul 83 un individ a lovit din tribuna cu o sticla in cap pe unul din jucatorii nostri, acesta necesitand ingrijiri medicale de urgenta.

O fapta de asemenea gravitate impunea in mod evident intreruperea meciului cu atat mai mult cu cat in acele momente ambele echipe au iesit din teren.

Si de aceasta data insa, dand dovada de superficialitate si ignoranta,  arbitrii au luat decizia injusta de continuare a meciului.

Ceea ce frizeaza absurdul este faptul ca atat ca si gazda – cum a fost cazul unui eveniment relatat anterior- cat si ca oaspete – cum a fost cazul acestei partide, sanctiunile au fost aplicate tot echipei ARENA, fara o minima cercetare a situatiei de fapt , ci doar in baza unor presupuneri si fara a tine cont de opiniile reprezentantilor Clubului nostru, AJF erijanduse in rolul de judecator suprem.

 Tinem sa precizam ca echipa de fotbal a Clubului Sportiv Arena a fost infiinta cu speranta ca vom participa  intr-o competitie  bazata pe sportivitate .

Sunt de remarcat performantele deosebite obtinute inca din primul an (2012 – Liga V) cand  ARENA a castigat campionatul cu maxim de puncte posibile, precum si Cupa Romaniei – Faza Judeteana.

Performantele au continuat si in Liga IV, reusind sa aducem pe teren propriu numeroase echipe de renume si din afara judetului (ex. VOINTA SIBIU, GLORIA ARAD). Trebuie remarcat de asemenea si  faptul ca ARENA este singura echipa din liga IV din judetul Alba care are contracte de munca semnate cu jucatorii si antrenorii sai.

           Intensificarea evenimentelor de genul celor relatate anterior, care nu au nimic de a face cu promovarea performantei sportive si  a fair-play-ului , sunt in totala contradictie cu principiile care guverneaza activitatea Clubului nostru.

            Acestea sunt probabil si motivele pentru care nici alte fime private nu investesc in promovarea fotbalului in judetul nostru

Ca atare, va aducem la cunostinta decizia Comitetului Director  al CLUBULUI SPORTIV ARENA de suspendare a activitatii fotbalistice si de retragere din toate competitiile organizate de AJF ALBA incepand cu data de azi, 17.05.2014.”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: LPS Alba Iulia – locul secund la Campionatul Național Școlar de Înot, Andrea Zsebe și Matei Turuș – câte 4 medalii de aur!

Dan HENEGAR

Publicat

în

LPS Alba Iulia – locul secund la Campionatul Național Școlar de Înot, Andrea Zsebe și Matei Turuș – câte 4 medalii de aur! Rezultate excelente obținute de înotătorii de la Liceul cu Program Sportiv Alba Iulia la Campionatul Național Școlar de Înot. Cu 24 de medalii adjudecate și 311 puncte acumulate, echipa LPS Alba Iulia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea