Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO: Festivalul “Zilele Tineretului Cugirean”, un veritabil regal de muzică folk

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Zilele Tineretului la Cugir009Duminică seara s-a tras cortina peste cea de-a VII-a ediţie a Festivalului „Zilele Tineretului la Cugir, o manifestare cultural-artistică de mare atractivitate urmărită, potrivit echipelor de ordine, de peste 2000 de iubitori de muzică folk de cea mai bună calitate.

Este meritul organizatorilor de a aduce în faţa publicului artişti de valoare ai scenei muzicale româneşti, dar şi interpreţi şi formaţii locale: Mircea Vintilă,  Ducu Bertzi, Mircea Bodolan, Adrian Berinde şi Nightloosers, Maria Gheorghiu, Adrian Ivaniţchi, Florin Thomits, formaţiile  Equinoxe, Milenuium C, Ţapinarii, Trupa StarDust, formaţia Amurg şi Vali Iloaie şi nu în cele din urmă renumita fanfară “Transilvania”.

Faptul că organizatorii au hotărât să schimbe locaţia evenimentului, de la Cabana Mistreţul (Râul Mare) în piaţeta din faţa Casei de Cultură a fost un demers inspirat care a făcut mai accesibilă prezenţa publicului local, mai ales că în ultima seară, din cauza condiţiilor meteo, oficialii cugireni au asigurat desfăşurarea programului în sala de spectacole a Casei de Cultură.

A fost aşadar, o manifestare artistică de mare ţinută, despre care ar fi multe de spus. Tot ce s-a realizat a însemnat eforturi de organizare şi mobilizare deosebite, la care după cum ne-a declarat directorul Casei de Cultură, prof. Rodica Florea şi-au adus contribuţia: Primăria, Consiliul Local şi Casa de Cultură, Serviciul Public de Asistenţă Socială, Serviciul de Administrare a Domeniului Public şi Privat, Poliţia Oraşului Cugir, Jandarmeria şi Poliţia Locală, Spitalul Orăşenesc, Centrul de Canto, Pian şi Chitară condus de Corina Băcăinţan, Cercul de Teatru al Casei de Cultură îndrumat de actriţa Maria Dodoc.

Ne rezervăm şi noi privilegiul ca din partea ziarului Unirea, în calitate de partener media să le transmitem tuturora felicitările pe care le merită pe deplin!

Constantin PREDESCU

[nggallery id=1625]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Bărbat din Reghin, județul Mureș, cu mandat de executare pentru act sexual cu minor, prins de polițiști: A fost depus la Penitenciarul Aiud

Bogdan Ilea

Publicat

în

Bărbat din Reghin, județul Mureș, cu mandat de executare pentru act sexual cu minor, prins de polițiști: A fost depus la Penitenciarul Aiud Un bărbat de 30 de ani, din județul Mureș, a fost depistat și reținut de polițiștii din Vințu de Jos  alături de polițiștii de ordine publică din cadrul Poliției Municipale Alba Iulia. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea