Rămâi conectat

Politică Administrație

FOTO| EUROPARLAMENTARE 2014: Candidaţii Maria Grapini, Laurenţiu Rebega şi Victor Negrescu, susţinuţi la Cugir, Alba Iulia şi Sebeş

Dragoş Suciu

Publicat

în

Europarlamentare 2014 - candidatii PSD-UNPR-PC31Candidaţii la alegerile europarlamentare Maria Grapini, Laurenţiu Rebega şi Victor Negrescu, din partea PSD-UNPR-PC au sărbătorit prin muncă, în judeţul Alba, ziua de 1 Mai. La Cugir, Alba Iulia şi Sebeş, candidaţii şi-au prezentat programul şi ideile pe care doresc să le implementeze când ajung la Bruxelles. Cei mai mulţi susţinători i-au avut la Cugir, unde au fost peste 3.000 de persoane deşi a fost o vreme ploioasă, dar simpatizanţii au venit şi la Alba Iulia şi Sebeş.

Maria Grapini spune că în Parlamentul European va promova turismul din România, iar în acest sens are programată o acţiune în 9 octombrie. A renunţat la funcţia de ministru şi deputat, pentru a participa la alegerile pentru PE dat fiind faptul că programul de guvernământ din România este acelaşi, cu cel de la Bruxelles.

„La început am refuzat să merg în Parlamentul European pentru că aveam multe proiecte legate de promovarea României turistice, promovarea valorilor româneşti, şi evident continuarea politicilor pentru dezvoltarea durabilă a IMM-urilor. IMM-urile au acum două probleme mari, sunt slab capitalizate, iar România are un număr de IMM-uri mai mic decât în Uniunea Europeană. M-am gândit că programul meu ca şi ministru şi parlamentar coincide cu programul Uniunii Europene. Ar fi păcat acum ca pe perioada 2014 – 2020 să nu avem oameni care să ştie ce să facă acolo. Mă lupt şi vreau Europarlamentare 2014 - candidatii PSD-UNPR-PC98să conving oamenii din toată România (…) Vreau să atragem fonduri suplimentare pentru IMM-uri faţă de cele negociate. Dar nu secundar este si obiectivul pentru a corecta imagina României. Politicieni s-au dus acolo în PE nu au vrut, nu s-au priceput şi au blamat România. Cine mai vine să încheie contracte cu statul Român când ei spun că la noi e lovitură de stat şi corupţie. Alt proiect este acela de a corecta imaginea şi de a promova România reală. În 9 octombrie voi face o acţiune de promovarea brand-urilor româneşti”, a spus Maria Grapini.

Victor Negrescu se află pe locul 17 pe lista PSD-UNPR-PC, iar dacă va ajunge în Parlamentul European promite o reprezentanţă a Regiunii Centru şi o ambasadă a Moţilor la Bruxelles

„Sunt singurul candidat cu şanse, candidat eligibil dintre candidaţii propuşi de organizaţiile politice din Alba pentru alegerile europarlamentare. Îmi propun să promovez interesele judeţului Alba, judeţul Alba ca destinaţie turistică, destinaţie economic, ca destinaţie pentru cei care vor să afle mai mult despre acest judeţ. Odată ajuns în Parlamentul European voi deschide la Bruxelles o reprezentanţă a Regiunii Centru şi ambasada Moţilor pentru că aceste două zone trebuie să fie mai vizibile la Bruxelles, pentru atragerea fondurilor europene şi pentru ca oamenii să le viziteze (…)Este ocazia să avem pe cineva care să se bată pentru proiectele judeţului Alba. În ultimele luni au venit foarte mulţi lideri politici aici, ceea ce demonstrează ca este un judeţ de maxim interes pentru Guvernul Ponta. Pentru noi, Alba nu este pentru voturi ci vrem să facem ceva pentru oameni. Pregătim alegerile prezidenţiale din toamna şi vrem să dam judeţul înapoi albaiulienilor”, a spus Victor Negrescu.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Laurenţiu Rebega, se află pe locul 14 şi se arată un susţinător al agriculturii.

„Avem o obligaţie faţă de electoratul liberal care ne-a votat şi ne-a creditat cu încredere în 2012 şi această alianţă este o continuatoare a proiectelor USL, prin noi USL trăieşte şi simpatizanţii USL vor avea încredere în noi. Cred că avem o mare onoare să primim încredere pentru reprezentarea Românie în Eruopean. Partidul Conservator este un partid care a promovat doi dintre cei trei candidaţi pe domeniile pe care aceştia le reprezintă şi anume IMM-urile şi agricultura. IMM – unul dintre cele mai importante, fiind coloana vertebrală a oricărei economii, agricultura care a avut una dintre cele mai spectaculoase creşteri în ultima perioadă şi se pare că în momentul de faţă s-a găsit o conexiune foarte bună între premierul României şi ministrul Agriculturii, care au arătat că printr-o eficientizare a domeniului agriculturii putem creşte nivelul de trai, productivitatea şi putem consuma produse româneşti în supermarketurile noastre”, a spus Laurenţiu Rebega.

La întrunire au fost prezenţi şi deputaţii Ioan Dîrzu şi Călin Potor, miniştrii Dan Şova şi Mircea Duşa şi alţi membri PSD-PC-UNPR din judeţ dintre care amintim Mirel şi Dănuţ Hălălai, Marcela Dărămuş, Ovidiu Jidveian, Dorin Sandea, Aurel Păştină, Mircea Trifan, Nicolae Simina, liderul PC Daniel Nariţa, Nicolae Ionel şi alţii.

[nggallery id=1610]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Dezvoltarea sistemului informatic în primăria comunei Doștat: Licitație lansată pe SEAP pentru simplificarea procedurilor administrative pentru cetățeni

Bera Larisa

Publicat

în

Dezvoltarea sistemului informatic în primăria comunei Doștat: Licitație lansată pe SEAP pentru simplificarea procedurilor administrative pentru cetățeni Administrația comunei Doștat, a scos licitația, pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, care prevede implementarea unui sistem informatic pentru simplificarea procedurilor administrative în primărie. Citește și: Reabilitarea și modernizarea primăriei Doștat: Licitația de aproape jumătate de milion de lei, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea