Rămâi conectat

Curier Județean

S-a lansat Proiectul „WORK I.T.!!” – Cursuri gratuite pentru cetăţenii aflaţi în căutarea unui loc de muncă

Ziarul Unirea

Publicat

în

CONFERINTA LANSARE ALBA (4)Xerom Service SRl Alba Iulia, în parteneriat cu SC Industrial Euro Star SRL şi SC Gami Clean SRL, a lansat miercuri, 30 aprilie, proiectul „WORK I.T.!!”, pentru dezvoltarea resurselor umane şi creşterea ocupării forţei de muncă în mediul rural.

Numărul total al participanţilor a fost de 92 de persoane. Lucrările conferinței au fost deschise de managerul proiectului, domnul Lucian Oprean. Activitățile și rezultatele ce se doresc a fi obținute prin punerea în practică a proiectului au fost prezentate de doamna Carmen Morariu, reprezentant al Xerom Service S.R.L.

A fost evidenţiată contribuţia proiectului la scăderea ratei şomajului şi creşterea ratei de ocupare, ţinând cont de particularităţile persoanelor implicate, dar şi a celor legate de piaţa muncii şi situaţia economică de la nivel regional şi local.

Beneficiarii activităților proiectului, în total 750, vor primi de la experții proiectului un set de servicii integrate care vizează: informarea, consilierea și orientarea privind cariera, consiliere pentru dezvoltare personală, furnizarea programelor de formare profesională, medierea în vederea creșterii ratei de ocupare, asistență și consiliere pentru demararea unei activități independente sau pentru inițierea unei afaceri în mediul rural. În cadrul evenimentului de lansare, a fost prezentat și rolul pe care-l au partenerii în derularea proiectului, S.C. Industrial Euro Star SRL Alba Iulia și  S.C.  Gami Clean S.R.L. Alba Iulia.

Obiectivul general al proiectului lansat este dezvoltarea resurselor umane și creșterea ocuparii forței de muncă în mediul rural, prin valorificarea potențialului resurselor umane și promovarea mobilității ocupaționale și geografice a forței de muncă.

CONFERINTA LANSARE ALBA (11)Grupul țintă este format din 750 de persoane din zone rurale (660 din regiunea Centru și 90 din regiunea Vest). Vorbim de persoane în căutarea unui loc de muncă, șomeri, șomeri de lungă durată, șomeri tineri, persoane inactive, persoane ocupate în agricultura de subzistență, manageri din mediul rural, angajați din mediul rural.

Desfășurarea activităților propuse pentru grupul țintă va crea premisele pentru continuarea activităților de informare, formare, orientare și consiliere profesională și după finalizarea implementării proiectului.

Demersul Xerom Service S.R.L. are un grad mare de mobilitate, ceea ce prezintă un element semnificativ pentru extinderea atât cantitativă, cât și calitativă a activităților proiectului la alte grupuri țintă.

Proiectul „WORK I.T.!“ este co-finanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 „Investeşte în oameni!”, Axa prioritară: 5 „Promovarea măsurilor active de ocupare”, „Domeniul major de intervenţie: 5.2. „Promovarea sustenabilităţii pe termen lung a zonelor rurale în ceea ce priveşte dezvoltarea resurselor umane şi ocuparea forţei de muncă“.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO | AVARIE multiplă în rețeaua de medie tensiune de la Sebeș: Aproximativ 600 de utilizatori realimentați cu ajutorul unui generator electric al ISU Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

AVARIE multiplă în rețeaua de medie tensiune de la Sebeș: Aproximativ 600 de utilizatori realimentați cu ajutorul unui generator electric al ISU Alba O avarie multiplă în rețeaua de medie tensiune de la Sebeș a afectat marți, 2 iulie 2024, mai multe zone din municipiu. Aproximativ 600 de utilizatori au fost  realimentați cu ajutorul unui […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea