Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO – Când vor fi puse în valoare vestigiile arheologice din interiorul Cetăţii Alba Carolina

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vestigii interiorul Cetatii Alba Carolina20Vestigiile arheologice din interiorul Cetăţii Alba Carolina care fac parte din proiectul “Reabilitare Centru Istoric, Fortificaţia de tip Vauban – Alba Iulia, cai de acces, iluminat si mobilier urban specific. Zona interioara”, vor fi puse în valoare până în luna septembrie a acestui an, au afirmat reprezentanţii Primăriei Alba Iulia. Valoarea contractului pentru restaurarea, conservarea şi punerea în valoare a vestigiilor este de 16 milioane de lei, iar  licitaţia a fost câştigată de „Corint” SRL, „Lăncrănjan Franchini” SRL „General Game” SRL şi „Grup Corint”.

Conform obligaţilor ce-i revin, autoritatea contractantă a iniţiat procedura de achiziţie a contractului de lucrări, cu proiectare inclusă. Locaţiile vizate sunt definite de specialişti astfel: sit roman Principia situat în actuala Piaţă a Cetăţii, zid medieval zona clădirii Ierihon,  drum roman “Via Principalis” zona străzii Mihai Viteazul.

În cadrul acestei noi activităţi, una dintre priorităţi o reprezintă continuarea cercetării arheologice, iar concluziile urmează să fie coroborate şi relaţionate cu conceptul general de reabilitare a Zonei Interioare.

Conservarea, reîntregirea şi restaurarea elementelor drumului roman, cât şi realizarea unui sistem de protecţie a vestigiilor sunt principalele acţiuni prevăzute în derularea acestui proiect. Acestea sunt completate de elemente de punere în valoare a zonei, iluminat artistic, mobilier urban, panouri informative şi instalaţii edilitare.

[nggallery id=1595]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Turismul s-a PRĂBUȘIT în Alba: Numărul de turiști a scăzut drastic, județul pe ultimul loc cu cea mai scăzută valoarea indicelui de utilizare netă a capacităţii de cazare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Turismul s-a PRĂBUȘIT în Alba: Numărul de turiști a scăzut drastic, județul pe ultimul loc cu cea mai scăzută valoarea indicelui de utilizare netă a capacităţii de cazare În APRILIE 2024, comparativ cu luna corespunzătoare din anul precedent, sosirile în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare au înregistrat scadere cu 1673 sosiri, iar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea