Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO – Când vor fi puse în valoare vestigiile arheologice din interiorul Cetăţii Alba Carolina

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Vestigii interiorul Cetatii Alba Carolina20Vestigiile arheologice din interiorul Cetăţii Alba Carolina care fac parte din proiectul “Reabilitare Centru Istoric, Fortificaţia de tip Vauban – Alba Iulia, cai de acces, iluminat si mobilier urban specific. Zona interioara”, vor fi puse în valoare până în luna septembrie a acestui an, au afirmat reprezentanţii Primăriei Alba Iulia. Valoarea contractului pentru restaurarea, conservarea şi punerea în valoare a vestigiilor este de 16 milioane de lei, iar  licitaţia a fost câştigată de „Corint” SRL, „Lăncrănjan Franchini” SRL „General Game” SRL şi „Grup Corint”.

Conform obligaţilor ce-i revin, autoritatea contractantă a iniţiat procedura de achiziţie a contractului de lucrări, cu proiectare inclusă. Locaţiile vizate sunt definite de specialişti astfel: sit roman Principia situat în actuala Piaţă a Cetăţii, zid medieval zona clădirii Ierihon,  drum roman “Via Principalis” zona străzii Mihai Viteazul.

În cadrul acestei noi activităţi, una dintre priorităţi o reprezintă continuarea cercetării arheologice, iar concluziile urmează să fie coroborate şi relaţionate cu conceptul general de reabilitare a Zonei Interioare.

Conservarea, reîntregirea şi restaurarea elementelor drumului roman, cât şi realizarea unui sistem de protecţie a vestigiilor sunt principalele acţiuni prevăzute în derularea acestui proiect. Acestea sunt completate de elemente de punere în valoare a zonei, iluminat artistic, mobilier urban, panouri informative şi instalaţii edilitare.

[nggallery id=1595]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Preotul Ioan Sabău, arestat de câteva ori de comuniști, a creat la Vinerea obiceiul Păștenilor care dăinuie și în zilele noastre

Ziarul Unirea

Publicat

în

Preotul Ioan Sabău, arestat de câteva ori de comuniști, a creat la Vinerea obiceiul Păștenilor care dăinuie și în zilele noastre PREOTUL IOAN SABĂU – „CEL MAI IUBIT DINTRE VINERENI” – ,,Abia în închisoare în închisoare mi-am început misiunea preoțească, acolo am învățat să mă rog și tot acolo am simțit dependența de Dumnezeu, pentru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea