FOTO: Liceul Teoretic Teiuş, în concursul naţional de educaţie ecologică „Şcoala Zero Waste” – 38 de elevi au grijă de natură
Liceul Teoretic Teiuş s-a înscris în concursul naţional de educaţie ecologică şi colectare selectivă „Şcoala Zero Waste”. În cadrul competiţiei, ce se desfăşoară în perioada 23 aprilie – 30 mai, elevii implicaţi vor fi încurajaţi să colecteze deşeurile selectiv, iar la final, şcoala care va colecta cel mai mult va primi marele premiu: o tabletă interactivă, un calculator şi o imprimantă multifuncţională. La concurs s-au înscris 108 şcoli, care însumează aproape 40.000 de elevi. De la liceul teiuşean, 38 de elevi au grijă de natură, fiind implicaţi în diverse acţiuni de ecologizare.
Prin „Şcoala Zero Waste” organizatorii îşi doresc să crească nivelul de educaţie în ceea ce priveşte conceptul potrivit căruia nimic nu se risipeşte, iar deşeurile sunt privite ca resurse.
Elevii şcolilor participante la concurul „Şcoala Zero Waste” vor colecta selectiv cât mai multe deşeuri de hârtie/carton, PET/plastic şi aluminiu. La finalul Concursului, EcoStuff Romania împreună cu partenerii concursului vor acorda scolilor şi elevilor câştigători premiile puse în concurs. Zero Waste (Zero Deşeuri) reprezintă o filozofie care încurajează regândirea ciclului de viaţă al resurselor, astfel încât toate produsele să poată fi refolosite, să nu mai ajungă la incineratoare sau la gropile de gunoi. Procesul recomandat este similar celui în care natura refoloseşte resursele.
Zero Waste este un obiectiv etic, economic, eficient şi vizionar, menit să ghideze oamenii în schimbarea stilului de viaţă, astfel încât să imite ciclurile naturale durabile, unde toate materialele considerate nefolositoare sunt concepute să redevină resurse.
Zero Waste înseamnă proiectarea şi gestionarea produselor, pentru a evita şi elimina toxicitatea deşeurilor, volumul acestora, şi conservarea şi recuperarea tuturor resurselor, astfel încât nimic să nu fie ars sau îngropat. Implementând acest concept eliminăm deşeurile care sunt o ameninţare pentru sănătatea oamenilor, plantelor şi animalelor.
Liceul Teoretic Teiuş, manageriat de prof. Octavian Mihai Rusu, prin implementarea proiectului „Şcoala Zero Waste” coordonat de prof. Marius Pintea, doreşte afilierea la conceptul european Zero Waste (Zero Deşeuri). Componenta educaţională este o soluţie evidentă pentru formarea unor atitudini responsabile la elevi şi la comunitatea locală, faţă de mediu şi de lumea în care trăim. În derularea proiectului se vor organiza în cadrul unităţii şcolare sesiuni de training şi workshopuri de educaţie ecologică pentru elevi, precum şi acţiuni de ecologizare şi informare a comunităţii locale, educaţia ecologică fiind privită ca o necesitate a secolului XXI.
În concurs au fost înscrişi 38 de elevi ai Liceului Teoretic Teiuş, urmând ca în săptămânile următoare să deruleze diferite activităţi de educaţie ecologică.
[nggallery id=1593]
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Cultură Educație
VIDEO | Proiectul educaţional „Şi eu am un vis”, la Centrul Școlar de Educație Incluzivă din Alba Iulia: Dezbateri și prezentări privind aspecte din viaţa cotidiană, performanţele şi realizările obţinute de persoanele cu dizabilități
Proiectul educaţional „Şi eu am un vis”, la Centrul Școlar de Educație Incluzivă din Alba Iulia: Dezbateri și prezentări privind aspecte din viaţa cotidiană, performanţele şi realizările obţinute de persoanele cu dizabilități 3 Decembrie marchează, pe întreg mapamondul, Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilități. Este ziua în care fiecare dintre noi poate deveni mai conștient […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 5 zile
Bradul de Crăciun. Cum și când se împodobește. Istoria împodobirii bradului
-
Curier Județeanacum 7 ore
Mesaje de Crăciun 2024 în limba italiană, traduse în limba română. Cântece tradiționale de Crăciun în limba italiana
-
Sănătatea și naturăacum 5 zile
15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Daniel 2024. Viața Sf Daniel și semnificația numelui
-
Curier Județeanacum 12 ore
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Ignat – Ziua sacrificării porcului de Crăciun
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Mesaje de Sfântul Daniel 2024: URARI, FELICITARI și SMS-uri de LA MULȚI ANI pe care le poți trimite celor dragi