Rămâi conectat

Politică Administrație

Proiectul de lege privind Roşia Montană, respins pe articole de Camera Deputaţilor

Dragoş Suciu

Publicat

în

Proiectul de lege privind exploatarea minereurilor auro-argentifere din Roşia Montană a fost dezbătut miercuri de Camera Deputaţilor, având propunere de respingere din partea comisiei speciale, reprezentanţii tuturor grupurilor parlamentare exprimându-se împotriva acestui proiect.

Deputatul PSD Florin Iordache a afirmat că PSD votează împotriva acestui proiect, dar că este nevoie de o lege a minelor, de modificarea redevenţei, de reglementarea exploatării minereurilor auro-argentifere, a exploatării gazelor de şist. „Toate acestea trebuie făcute transparent, în Parlament”, a spus Iordache.

Liderul deputaţilor PDL, Tinel Gheorghe, a declarat că PDL nu a susţinut niciodată acest proiect şi că au fost presiuni şi la PDL pentru a fi promovat. El a arătat că acest proiect este „un cartof fierbinte” care a fost trimis Parlamentului. „Ne bucurăm de înţelepciunea de care dau dovadă deputaţii să respingem acest proiect. Sper să iniţiem un proiect astfel încât resursele auro-argentifere să poată fi exploatate în condiţii ecologice”, a spus deputatul PDL.

Şi deputaţii PNL s-au exprimat împotriva acestui proiect, considerând că „această afacere nu poate fi sprijinită printr-o lege”.

Proiectul de lege care are raport de respingere din partea comisiei speciale a fost trecut pe ordinea de zi pe o poziţie mai în faţă pentru a fi discutat în şedinţa de miercuri, la propunerea liderului deputaţilor PSD, Marian Neacşu.

Votul final asupra proiectului va fi dat într-o şedinţă viitoare.

Proiectul de lege privind Roşia Montană a fost respins anterior şi de Senat, iar Camera Deputaţilor este for decizional.

Acest proiect elaborat de Guvern a suscitat în sesiunea trecută dezbateri aprinse şi a generat proteste de stradă. Comisia specială, condusă de senatorul PSD Marius Vâlcov, i-a audiat pe toţi cei implicaţi, inclusiv pe reprezentanţii societăţii civile, iar, în final, a dat un raport de respingere, după ce PNL a anunţat că nu-l susţine.

 Sursa: Mediafax.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Dezvoltarea sistemului informatic în primăria comunei Doștat: Licitație lansată pe SEAP pentru simplificarea procedurilor administrative pentru cetățeni

Bera Larisa

Publicat

în

Dezvoltarea sistemului informatic în primăria comunei Doștat: Licitație lansată pe SEAP pentru simplificarea procedurilor administrative pentru cetățeni Administrația comunei Doștat, a scos licitația, pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, care prevede implementarea unui sistem informatic pentru simplificarea procedurilor administrative în primărie. Citește și: Reabilitarea și modernizarea primăriei Doștat: Licitația de aproape jumătate de milion de lei, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea