Sfaturi pentru o buna detoxifiere, după sărbători. De ce este importantă şi cum poţi acorda atenţie corpului tău
În perioada de după sărbători sunt recomandate mâncărurile uşoare pentru a acorda corpului şi sistemului digestiv o mică pauză. Masa de Paști este îmbelşugată şi bogată în calorii, iar o detoxifiere este binevenită.
Încercați, pentru câteva zile, să renunțați la mâncărurile grele, grase și să consumați cât mai multe legume proaspete, fructe sau supe.
Un important pas este să fiți mereu hidratați. Beți cel puțin doi litri de apă pe zi, în care să adăugați și sucul unei lămâi (este bogată în vitamina C și acționează ca detoxifiant) sau alternați apa cu sucul de ghimbir sau limonada.
Dimineața, la micul dejun, consumați sucuri naturale de fructe sau smoothie-uri, în care să combinați fructe cu legume: banane, spanac, țelină, morcov, mere.
Pentru prânz, optați pentru pește sau carne slabă de pui, pe care să le consumați gătite la abur, fierte sau pe grătar, alături de garnituri de broccoli, morcovi, condimentate cu ulei de măsline, usturoi sau busuioc.
Spre după-amiază, dacă doriți o gustare, puteți opta pentru migdale sau nuci, în cantitate mică.
La cină, preparați o garnitură de orez sau legume, pe care le puteți servi lângă pește sau tofu. La desert, fructe.
De ce e important sa ne detoxifiem
Când bem prea mult şi mâncam alimente bogate în grăsimi si amidon, sistemul digestiv e afectat. Acumularea de toxine îngreunează procesul de digestie, ducând la balonare si constipaţie. De altfel, excesul de mâncare face ca stomacul sa devina „leneş“, ceea ce înseamnă că grăsimile încep să fie absorbite în organism, în loc sa fie dizolvate, iar kilogramele se tot aduna. În plus, toxinele ramase de la alcool si alimentele digerate necorespunzător destabilizează nivelul PH-ului din corp, fiind acide.
O cură de detoxifiere ne poate ajuta să eliminam aceste substanţe dăunătoare, împreuna cu paraziţii şi celulele moarte, restaurând buna funcţionare a sistemului digestiv. Un alt avantaj al detoxifierii este că reface flora intestinala, sporind numărul de bacterii „bune“ care susţin digestia. Iată de ce o astfel de cura este recomandata după perioadele de excese alimentare. Nu doar ca ne ofera un plus de energie si de vitalitate, contribuind la îmbunătăţirea sanatatii generale si a dispoziţiei, dar si catalizează revigorarea organismului si repararea micilor probleme cauzate de alimentaţia neadecvata.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
![](https://ziarulunirea.ro/wp-content/uploads/2023/12/ziarulunirea.jpg)
Știri recente din categoria Sănătatea și natură
CEAPA – proprietăţi. Cea mai umilă dintre legume are o forţă de vindecare uriaşă
Boli ce pot fi prevenite cu ceapă • Tratamente interne cu ceapă • Tratamente externe cu ceapă • Remedii din ceapă De la o vreme încoace, tot ce punem în farfurie se studiază în laboratoare şi universităţi. Ştiinţa îşi întoarce atenţia spre farmacia naturii, descoperindu-i cu uimire potenţialul, subapreciat până acum. Iar printre motivele de […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum o zi
Muntele Găina sau ”Muntele Dragostei” din Alba, unde are loc anual Târgul de fete, încărcat de legende și tradiție
-
Sportacum 2 zile
FOTO: Reunire la Metalurgistul Cugir, cu revenirile lui G. Goronea, S. Itu și M. Codrea
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
15 iulie: Ziua Mărcii Poștale Românești. Primele mărci poștale, tipărite în Moldova, în 1848
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
15 iulie, Ciurica, o altă zi a femeilor! Dacă îţi baţi bărbatul, îţi va merge bine tot anul
-
Opinii - Comentariiacum 5 zile
14 iulie: Ziua Transmisioniştilor Militari
-
Opinii - Comentariiacum 13 ore
18 iulie: Se stingea din viață Regina Maria, femeia care a influențat cel mai mult istoria României