Rămâi conectat

Politică Administrație

Licitaţie publică pentru două spaţii în Şanţurile Cetăţii Alba Carolina. Aici ar urma să fie amplasate două terase sezoniere

Alexandra Mates

Publicat

în

Două terase sezoniere ar urma să fie amplasate în Şanţurile Cetăţii Alba Carolina, dacă aleşii locali vor da vot favorabil în şedinţa extraordinară de vineri, 4 aprilie, pentru ca spaţiile să fie scoase la licitaţie publică spre închiriere de către primărie. Este vorba despre cele două terase de pe traseul sudic ce au funcţionat şi anul trecut, pe care primăria s-a obişnuit să le scoată în fiecare an la licitaţie, neţinând cont de importantele sume investite de către întreprinzătorii privaţi în amenajarea acestora.

Consilierii locali din Alba Iulia vor supune la vot vineri, în şedinţa extraordinară, proiectul de hotărâre privind aprobarea închirierii prin licitaţie publică a unor terenuri situate pe traseul şanţurilor fortificaţiei de tip „Vauban” din Alba Iulia în scopul amenajării de terase sezoniere. Este vorba de  amplasamentul cu indicativul M3Ct2 în suprafaţă de 292,81 mp şi amplasamentul cu indicativul M3P4, în suprafaţă de 243,75 mp, marcate la poziţiile 3 şi 19. (vezi foto).

„Vă supunem spre dezbatere şi eventuală aprobare prezentul proiect de hotărâre având în vedere faptul că lucrările de restaurare şi amenajare a zonei istorice s-au încheiat în mare parte, aceste zone fiind deschise publicului. Deşi prezenţa publicului pe aceste zone este destul de numeroasă, la acest moment oferta de servicii pe zona şanţurilor cetăţii este scăzută, pe unele zone neexistând niciun fel de terasă sezonieră sau vreo altă amenajare de acest tip care să permită vizitatorilor să-şi petreacă în mod plăcut timpul liber în aceste zone.

Vă propunem închirierea prin licitaţie publică numai pentru două locaţii deoarece anii trecuţi am constatat că nu există posibilitatea tehnică a racordării la utilităţi a teraselor sezoniere din zona şanţurilor cetăţii, iar pentru ca activitatea teraselor să se desfăşoare în bune condiţii, acestea trebuie racordate la reţeaua de apă-canal şi la reţeaua de alimentare cu energie electrică. Mai propunem Consiliului Local să aprobe caietul de sarcini al licitaţiei şi contractul cadru conform anexelor care fac parte integrantă din prezenta hotărâre”, se arată în proiectul de hotărâre ce va fi supus la vot în şedinţa de vineri, 4 aprilie.

Preţul minim de pornire al licitaţiei publice propus pentru închirierea spaţiilor este de de 0,5 lei/mp/zi, la fel ca şi în alte contracte de închiriere pentru terasele sezoniere amplasate în alte părţi ale oraşului.

 Contractele de închiriere se vor încheia pe o perioadă de 1 an de la data semnării, cu posibilitate de prelungire, se arată în caietul de sarcini.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Modernizarea sediului Primăriei Mirăslău pentru eficientizare energetică: Investiție de peste 1 milion de lei

Bera Larisa

Publicat

în

Modernizarea sediului Primăriei Mirăslău pentru eficientizare energetică: Investiție de peste 1 milion de lei Administrația comunei Mirăslău, a scos licitația, pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, care prevede modernizarea și eficientizarea energetică a clădirii sediului primăriei. Citește și: Dezvoltarea sistemului informatic în primăria comunei Doștat: Licitație lansată pe SEAP pentru simplificarea procedurilor administrative pentru cetățeni […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea