Rămâi conectat

Politică Administrație

PNL a depus moţiunea simplă – Guvernul Ponta 3 ameninţă viaţa pacienţilor: amână lista de medicamente compensate

Bogdan Presecan

Publicat

în

parlamentGrupul Parlamentar al Grupului PNL din Camera Deputaţilor a depus marţi, 25 martie 2014, moţiunea simplă „Guvernul Ponta 3 ameninţă viaţa pacienţilor: amână lista de medicamente compensate”, semnată de 79 de deputaţi liberali.

Potrivit unui comunicat remis presei de Biroul de Comunicare al Grupului Parlamentar al PNL Camera Deputaţilor, “parlamentarii liberali solicită ministrului Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, şi, implicit, Primului Ministru Victor Ponta, introducerea de urgenţă a noii liste de medicamente compensate începând cu data de 1 aprilie 2014, care reprezintă condiţionalitate FMI, şi totodată, un angajament politic luat prin Programul de Guvernare USL în 2012, despre care Primul Ministru spune permanent ca-l va duce la îndeplinire.

Partidul Naţional Liberal şi-a respectat angajamentul luat în faţa populaţiei şi a lăsat Guvernului Ponta 3 lista de medicamente compensate ”la cheie”, după îndelungate consultări cu renumiţi medici şi profesori doctori, asociaţii de pacienţi, dar şi industria farmaceutică.

Având în vedere solicitările repetate ale asociaţiilor de pacienţi cu privire la introducerea noilor molecule evaluate pe lista de compensate, PNL consideră că amânarea deschiderii noii liste nu face decât să condamne milioane de pacienţi, care astăzi  aşteaptă respectarea promisiunilor făcute.

Reamintim faptul că noua listă de medicamente compensate a fost reactualizată după aproximativ 6 ani, în luna decembrie 2013, în mandatul Guvernului USL, de către fostul ministru liberal, Eugen Nicolăescu, acelaşi care a reactualizat-o în anul 2008. În acest moment, toate procedurile tehnice, medicale şi administrative au fost îndeplinite, fiind nevoie doar de voinţa politică a Primului Ministru Victor Ponta, pentru ca noile medicamente compensate să poată ajunge la pacienţi.”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Primăria Alba Iulia achiziționează 17 autoturisme electrice și hybrid plug-in. Licitația de peste 2 milioane de lei, lansată pe SEAP

Bera Larisa

Publicat

în

Primăria Alba Iulia achiziționează 17 autoturisme electrice și hybrid plug-in. Licitația de peste 2 milioane de lei, lansată pe SEAP Administrația municipiului Alba Iulia a lansat, recent, licitația pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, care prevede achiziționarea de autoturisme electrice și autoturisme hibrid plug-in. Citește și: Nu au fost simple promisiuni electorale. Primăria Alba Iulia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea