Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014-2020 se lansează din această primăvară
*Prefectul Gheorghe Feneşer: „Tot ce am discutat în repetate rânduri cu pomicultorii din Alba a ajuns la ministrul Daniel Constantin”
Agricultorii care sunt interesaţi să acceseze fonduri europene au primit o veste bună din partea ministrului Daniel Constantin, care a declarat că, începând din luna mai, se va deschide o nouă sesiune de depunere de proiecte cu finanţare europeană, prin programul PNDR 2014-2020, pe măsura 121 „Investiţii în exploataţii agricole”. În cadrul sesiunii de depunere a proiectelor, vor putea fi achiziţionate utilaje şi maşini agricole.
La începutul lunii aprilie, vor fi publicate Ghidul Solicitantului şi celelalte documente necesare informării potenţialilor beneficiari interesaţi, care trebuie să ştie că se va finanţa şi submăsura care priveşte „Înfiinţarea de noi plantaţii pomicole şi înlocuirea celor existente”.
Introdusă pentru prima dată în noul program, PNDR 2014-2020, obiectivul submăsurii, în cadrul sesiunii din această primăvară, este acela de a sprijini pepinierele pomicole. Fiind parte integrantă din Măsura de Finanţare 121 şi, în condiţiile în care timpul pentru elaborarea Ghidului Solicitantului şi a procedurii este foarte scurt, ministrul Agriculturii a precizat că vor fi aplicate procedurile PNDR 2007-2013. Concret, 50% reprezintă suma nerambursabilă acordată, iar cofinanţarea privată este tot în procent de 50%. Pentru tinerii până în 40%, suma nerambursabilă creşte cu 20% şi, totodată, 20% în plus se acordă şi pentru zone defavorizate, în aşa fel încât rata maximă a sprijinului combinat să nu depăşească 90% din valoarea totală a proiectului.
”Încă de anul trecut, am avut întâlniri repetate cu agricultorii din Alba, inclusiv cu pomicultorii care erau interesaţi de modalităţile pe care le au la dispoziţie pentru accesarea de fonduri europene. Tot ce am discutat şi cu pomicultorii a ajuns la ministrul Daniel Constantin care, la fel ca întotdeauna, este foarte deschis la problemele oamenilor, mai ales că în Alba preocuparea pentru dezvoltarea agriculturii este mai mult decât evidentă. Agricultorii noştri depun eforturi considerabile în activitatea lor, iar posibilitatea accesării de fonduri europene este importantă pentru ei. Cei care doresc să dezvolte activităţi în pomicultură au posibilitatea să studieze întregul program de dezvoltare rurală, pentru perioada 2014-2020. Documentul cuprinde informaţii necesare în vederea demarării procedurilor de întocmire a documentaţiei solicitate în cadrul actualului program şi a fost publicat pe site-ul MADR încă de acum aproape două săptămâni”, a declarat prefectul Gheorghe Feneşer.
Biroul de presă al Instituției Prefectului – Județul Alba
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Politică Administrație
Publicitate electorală: Alianța PNL-PSD prinde rod și la Alba Iulia, în jurul banilor și domeniului public
Alianța PNL-PSD prinde rod și la Alba Iulia, în jurul banilor și domeniului public PSD și PNL = lovele. E un lucru pe care tot mai mulți oameni îl văd și înțeleg, în ciuda unui teatru ieftin în care cele două partide mimează cearta. PNL și PSD nu doar că guvernează împreună, însă iubirea de […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 5 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 6 ore
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii