Rămâi conectat

Actualitate

Alba e pe primul loc!

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Alba s-a ales pe nedrept cu eticheta de unul dintre cele mai nesigure judeţe din România, însă mai trist este că nimeni nu iese să spună că nu este aşa şi, eventual, să le mulţumească public lui Traian Berbeceanu şi echipei sale de la BCCOA, procurorilor Danusia Boicean, Ioan Mureşan de la DIICOT, procurorilor Liliana Boer, Valentin Trif şi colegilor lor de la DNA Alba Iulia, că în Alba, azi, nu se mai poate vorbi de şefi de interlopi mână în mână cu autorităţile, de sportivi bătuţi până la moarte în baruri sau de clanuri mafiote care îşi dispută supremaţia în stradă.
Surprinzător nu este topul în sine, făcut cine ştie cum şi după ce criterii de un site de ştiri, pe baza unor date găsite cine ştie unde, ci obstinaţia cu care televiziunile de ştiri şi publicaţii din cele mai credibile din România vehiculează mai abitir decât dacă ar fi fost emise de o instituţie abilitată a statului. Nimeni nu-şi pune şi nu pune o întrebare logică: dincolo de orice date statistice, cum poate Alba să fie un judeţ mai nesigur decât Galaţiul, de altfel recunoscut de mulţi ani ca pol al infracţionalităţii din România, sau decât Constanţa, sau chiar decât capitala Bucureşti. Pe de altă parte, de ce ne-ar lua cineva apărarea dacă noi înşine nu suntem în stare să o facem?! Pentru că nici Instituţia Prefectului Alba, nici IPJ Alba sau alte instituţii abilitate nu au reacţionat la această ştire repetată obsedant, din oră în oră, la buletinele de ştiri. Nici măcar parlamentarii de Alba nu au încercat să ia public atitudine şi să explice că judeţul Alba ar trebui să fie pe primul loc într-un top, dar al celor în care poliţiştii, în special cei de la BCCO Alba, alături de procurorii DIICOT şi DNA Alba Iulia au reuşit, cel puţin în ultimii doi ani, în acţiuni fără predecent în istoria judeţului nostru, să destructureze şi să anihileze grupuri infracţionale formate din sefi de structuri de informaţii, gulere albe cu poziţii cheie în administraţia de stat, oameni de afaceri de prim rang, traficanţi, tâlhari, bătăuşi, proxeneţi. În plus, niciunul dintre aceştia nu uită şi nu iartă, iar nerecunoştinta noastră, a tuturor, sau mai grav, sancţionarea performanţei ar demotiva şi aruncă instituţiile de forţă ale statului în zona non-combatului sau a complicităţii cu criminalitatea organizată.
Pentru cine nu este la curent, probabil puţini la număr, în ultima săptămână toate posturile de televiziune dar şi ziarele, inclusiv cele cu pretenţii, au vehiculat cu o seninătate debordantă un aşa-zis top al celor mai periculoase judeţe din România, top alcătuit de un portal de ştiri. Potrivit acestuia, judeţul Alba se situează, nici mai mult nici mai puţin decât pe locul 3 la numărul de infracţiuni luate la suta de mii de locuitori, după Hunedoara şi Gorj. Tot de aici aflăm că judeţul Galaţi este cel mai sigur din ţară din acest punct de vedere pentru că, desigur, aici numărul de infracţiuni a fost de doar 560 la suta de mii de locuitori. De altfel, tot la coada infracţionalităţii, adică printre cele mai liniştite zone din România reiese că sunt judeţele Constanţa şi Timiş, dar şi Bucureştiul. „Putem spune cu fermitate că există un centru al infractionalităţii în România. El este format din judeţele Hunedoara, Gorj şi Alba. Acestea sunt judeţele care au înregistrat cel mai mai ridicat număr de infracţiuni în 2009. Mai mult, cele trei judeţe au fost mai tot timpul pe primele locuri în ultimii ani”, se spune în articolul care însoţeşte topul. Tot aici se explică faptul că „analiza” este făcută pe baza datelor existente la nivelul anului 2009, anul din care sunt cele mai recente date, dar şi prin comparaţie cu datele înregistrate la nivelul anului 1990. No comment.
Ioana PITICARIU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Controale de amploare ale ANAF firmele care fac ITP: Ce nereguli au descoperit inspectorii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Controale de amploare ale ANAF firmele care fac ITP: Ce nereguli au descoperit inspectorii Controale de amploare au fost declanșate de Direcția Generală Antifraudă Fiscală în sectorul inspecțiilor tehnice periodice (ITP) pentru autovehicule. Acțiunile de control ale inspectorilor au scos la iveală neconcordanțe importante între numărul prestațiilor ITP efectuate și veniturile impozabile declarate de contribuabili. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea