Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Simone Albani, PNL Alba: „De ce m-a dezamăgit fostul om de stat Tăriceanu”

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cred că politica este pentru scopuri mai înalte decât cele individuale. Oamenii politici pe care i-am respectat şi pe care i-am considerat modele s-au ridicat dintre ceilalţi prin această calitate: urmărirea tenace a unor ţeluri generale, naţionale şi pentru o durată mare. Indiferent la ce nivel e făcută, activitatea politică de calitate e întemeiată pe o viziune şi pe un partizanat sincer la nişte idei de durată, nu doar pe speculaţii de moment. Această loialitate faţă de anumite idealuri, faţă de o anumită echipă politică, a făcut să se nască marile personalităţi ale Europei, în democraţiile cele mai vechi.
Sunt de aceea trist când oameni politici care au arătat că pot avea stofă de oameni de stat se comportă inexplicabil ca simpli slujbaşi ai unor interese meschine. Am păstrat mulţi ani o apreciere pentru domnul Călin Popescu Tăriceanu pentru că a stat ferm în momente în care mulţi ar fi cedat. Azi însă observ acelaşi politician Tăriceanu coborât între micii pioni ai politicii dâmboviţene, atacând chiar partidul pe care l-a condus, în numele unei ambiţii personale. Îmi e greu să aleg ce motiv vine mai întâi, poate orbirea personală a domnului Tăriceanu de faima propriului trecut, sau poate complicitatea cu nişte adversari istorici, socialiştii, din motive absolut inexplicabile.
Partidul Naţional Liberal a fost şi rămâne acelaşi motor al ideilor liberale, cu oameni dornici să modernizeze România. Nu cred că peste noapte s-ar fi putut întâmpla ceva atât de rău încât domnul Tăriceanu să abdice din partidul pentru care a muncit 24 de ani. De aceea există starea de şoc pe care o resimt probabil majoritatea colegilor din ţară că el a ales să facă o politică de joasă speţă, convenabilă doar adversarului pe care chiar el l-a identificat atât de bine altădată: PSD. Singurul lucru care s-a petrecut recent a fost că PNL a decis să nu mai urmeze PSD într-o aventură periculoasă pentru România, înapoi înspre anii 2000 ai baronilor înfometaţi ai PDSR/PSD/Năstase. A fost o limpezire a politicii româneşti, într-un moment în care USL devenise doar un pretext ca PSD să îşi atragă tot mai multă putere pentru satrapii săi, să atace justiţia şi regulile democraţiei.
Din păcate, domnul Tăriceanu, prin gestul său de a-şi face propria ogradă în care să fie şef, a devenit un imbold pentru alţi câţiva politicieni de calitate îndoielnică. Vedem un astfel de caz şi în Alba, cu domnul Potor, care periodic se pare că îşi caută partide pe care să le paraziteze. Când în urmă cu 3 ani şi ceva a sosit în PNL a fost întâmpinat cu bucatele pe masă, îmbrăţişat şi i s-a oferit un acoperiş, ba chiar o tribună de unde să arate că este un om politic de calibru care lucrează pentru oameni. Din păcate, ultimele zile ne-au arătat că transferurile pe care domnul Potor le face, ultimul probabil către PSD, sunt doar pentru a-şi satisface nevoi personale şi imediate pe unde apucă.
Cred că Partidul Naţional Liberal rămâne o organizaţie puternică ce va da lideri de calitate în viitor, atât pentru politica locală, cât şi pentru cea naţională. Ne uităm cu respect la ce au făcut unii dintre noi în trecut, dar nu putem să îi respectăm atunci când transformă politica într-o afacere personală.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

LOCURI de MUNCĂ în județul Alba, la data de 30 APRILIE 2024: 470 posturi sunt disponibile în Alba Iulia, Aiud, Câmpeni, Ocna Mureș, Sebeș și Teiuș

Ziarul Unirea

Publicat

în

LOCURI de MUNCĂ în județul Alba, la data de 30 APRILIE 2024: 470 posturi sunt disponibile în Alba Iulia, Aiud, Câmpeni, Ocna Mureș, Sebeș și Teiuș Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă pot viziona ofertele accesând www.anofm.ro, selectați AJOFM Alba, secțiunea Persoane fizice – Locuri de muncă vacante sau se pot prezenta la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea