Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Alegeri la FRF: Răzvan Burleanu este noul preşedinte! „Naşul” Sandu este istorie!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

sandu-votMircea Sandu este deja amintire pentru fotbalul românesc, după alegerile de astăzi de la FRF, Răzvan Burleanu (30 ani) este noul preşedinte al Federaţiei, acesta învingându-l în turul al doilea de scrutin pe Vasile Avram, cu 113  voturi la 58.  După ce Gică Popescu a fost încarcerat ieri în „Dosarul Transferurilor”, alegerile de la FRF au devenit un haos.

Verdictul de ieri l-a lovit în plin pe Gică Popescu, component al „Generaţiei de Aur”, care era creditat cu cele mai mari şanse de a prelua ştafeta de la Mircea Sandu, printre votanţi fiind şi 4 nume din Alba: Sorin Corpodean (AJF Alba), Mihai Dăscălescu (Unirea Alba Iulia), Ciprian Pahone (Metalurgistul Cugir) şi Daniel Popa (LPS Sebeş). Aflat sub tutela fraţilor Becali, care l-au tras în jos, fostul internaţional s-a trezit la zdup în loc de fotoliu pluşat şi nu mai poate candida la alegerile FRF!

*Cine este noul şef al FRF

burleanu-1Răzvan Burleanu, absolvent al Facultăţii de Ştiinţe Politice şi fost angajat în cadrul Parlamentului României şi Administraţiei Prezidenţiale, a fost ales noul preşedinte al Federaţiei de Fotbal! Născut la 1 iulie 1984, la Focşani, Răzvan Burleanu este fiul fostului fotbalist al echipei FCM Bacau, Gheorghe Burleanu. A practicat fotbalul in paralel cu arbitrajul, iar la 19 ani a decis sa renunte la sportul de performanta urmand cursurile Facultatii de Stiinte Politice din cadrul din cadrul Scolii Nationale de Studii Politice si Administrative (SNSPA) din Bucuresti. Razvan Burleanu a urmat de asemenea cursuri de specializare in domeniul politicilor si strategiilor de securitate la Universitatea Nationala de Aparare Carol I, Colegiul National de Aparare, definitivându-si studiile prin sustinerea tezei de doctorat in cadrul SNSPA.

Fara sa fie membru al vreunui partid politic, candidatul la presedintia FRF a lucrat succesiv in urmatoarele institutii: Primaria municipiului Bacau, Parlamentul României – Comisia juridica, Autoritatea Electorala Permanenta – controlul respectarii legalitatii in procesele electorale si Administratia Prezidentiala – Departamentul pentru minoritati nationale. Din 2008, Burleanu este co-presedinte al Institutului European pentru Democratie Participativa – Qvorum. In prezent se ocupa, din functia de presedinte, de Federatia Romana de Minifotbal, care reuneste peste 30.000 de jucatori si peste 2.000 de echipe din 37 de judete. In acelasi timp, el este din 2012 presedintele Federatiei Europene de Minifotbal, for cu 29 de federatii nationale afiliate printre care se numara Anglia, Germania, Spania, Italia, Rusia, Polonia, Cehia, Grecia, Turcia si peste un milion de jucatori legitimati. Gica Popescu era favoritul alegerilor si avea sustinerea lui Mircea Sandu, insa a fost trimis ieri la inchisoare in Dosarul Transferurilor si a ajuns deja in arest.

*A cerut demisia lui Kassai şi vrea să îl schimbe pe Piţurcă

În vârstă de 29 de ani, Burleanu l-a învins în turul 2 pe Vasile Avram, fiind susţinut şi de candidaţii ieşiţi din cursă după primul tur (Gheorghe Chivorchian, Marcel Puşcaş şi Sorin Răducanu) şi îi ia astfel locul omului care a condus fotbalul românesc în ultimii 24 de ani, Mircea Sandu. 113-58 a fost scorul final în favoarea lui Răzvan Burleanu, după un proces de vot care a durat mai bine de 8 ore.

Răzvan Burleanu şi-a început mandatul cu un discurs extrem de tăios, în care a comparat perioada de 24 de ani în care Mircea Sandu a condus Federaţia cu dictatura lui Nicolae Ceauşescu şi i-a transmis direct lui Adalbert Kassai că îi aşteaptă demisia în cel mai scurt timp.

„Este o onoare şi o responsabilitate, de care promit că mă voi achita. V-am promis echidistanţă şi am adus lângă mine oameni care n-au legătură cu grupurile de interese. În două zile ne vom apuca de treabă. În următorarele zile ne vom contura echipa.
Ca să nu uit, domnule Kassai, mâine vă aştept pe birou demisia dumneavoastră. Ca să nu fiu pus în postura de a fi primul om pe care-l dau afară. Voi fi un preşedinte pentru toţi şi vă mulţumesc celor care m-aţi susţinut. Până la urmă, revoluţia de care domnul Sandu se temea şi a luat-o în zeflemea, s-a produs. După 24 de ani, cât a durat domnia lui Ceauşescu, FRF a ajuns o insituţie gri. Alegerile de astăzi transmit un mesaj puternic către societate: cei care m-au votat au ales principiile. Din acest moment, FRF se orientează spre Occident. Peste două zile vom avea şi o conferinţă de presă în care vom anunţa noua organigramă„, a declarat Răzvan Burleanu imediat după ce a fost numit în funcţia de preşedinte al FRF.

 

Azi, 5 martie ar trebui să fie o zi mare pentru fotbalul românesc, întrucât ieşim de sub domnia „Naşului” Mircea Sandu, personaj aflat în fruntea FRF de aproape 24 de ani. Sătui de matrapazlâcurile eternului conducători, normal ar fi să ne bucurăm, însă, din păcate starea deplorabilă în care a ajuns fotbalul, ca şi întregul sport autohton, nu ne îndeamnă să facem acest lucru. De ce? Pentru că este mult prea târziu şi totul este infestat, momentul prielnic s-a ratat în urmă cu ani, schimbarea radicală trebuia produsă mult mai deverme. Şi, ca argument aducem echipa naţională, care în ultimii 14 ani a participat la un unic turneu final, Euro 2008, ratând 6 calificări din 7 preliminarii, între care 4 la mondiale. În cursa pentru funcţia de preşedinte al FRF s-au înscris Gică Popescu, Vasile Avram, Marcel Puşcaş, Răzvan Burleanu, Gheorghe Chivorchian şi Sorin Răducanu, dar prin excluderea „Baciului” pentru jilţul de preşedinte s-au bătut Avram şi Burleanu, câştigând ultimul.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Semifinalele Cupei României: Viitorul Sântimbru – Hidro Mecanica Șugag și Inter Unirea – Performanța Ighiu

Dan HENEGAR

Publicat

în

În semifinalele Cupei României, faza județeană, Viitorul Sântimbru va întâlni Hidro Mecanica Șugag și Inter Unirea va juca cu Performanța Ighiu. La sediul AJF Alba au fost prezenți Ovidiu Hulea, Ioan Budin și Cătălin Manciulea (a lipsit reprezentantul formației Inter Unirea), tragerea la sorți a fost efectuată de Maria Ioana Marin (trezorierul AJF Alba), mai […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea