Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Cum protejăm animalele de caniculă? Sfaturi importante de la veterinari

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cum protejăm animalele de caniculă? Sfaturi importante de la veterinari

Meteorologii anunță temperaturi foarte crescute în continuare, iar în zilele ce vor urma temperatura va ajunge în unele zone și la 40 de grade Celsius, la umbră. Canicula și soarele nu afectează doar oamenii ci și animalele de companie.

În aceste condiții, medicii veterinari susțin că există câteva sfaturi importante de care trebuie să ținem cont pentru a feri prietenii blănoși de probleme. Totodată, specialiștii vorbesc și despre câteva obiceiuri greșite pe care oamenii le au, prin care consideră că fac un bine animalelor.

Canicula poate provoca afecțiuni grave

Când vine vorba despre caniculă, animalele de companie trebuie protejate, la fel ca un om. Există și câteva indicii, simptome care ne indică faptul că animalele sunt afectate de temperaturile foarte crescute.

Odată cu venirea verii și creșterea temperaturii, poate să apară insolația la animalele de companie. La fel ca noi, animăluțele au de suferit din cauza caniculei. Hipertermia poate duce la leziuni celulare grave și ireversibile și la apariția unei stări de șoc care poate continua chiar până la moartea animalului. Așa că, vrem vă atragem atenția asupra expunerii la soare a patrupezilor și dăm câteva sfaturi pentru a preveni insolația. Gâfâitul puternic, respirația bucală, hipersalivația, apatia, mucoasele palide, voma, diareea și incoordonarea în mers sunt câteva dintre semnele care apar atunci când necuvântătorul este afectat de temperatura ridicată.

Cum putem ajuta animalele când sunt înregistrate temperaturi ridicate?

Există și câteva lucruri de care trebuie să ținem cont atunci când avem animale de companie, unele dintre ele fiind esențiale pentru sănătate.

Este important să le dăm animăluțelor apă proaspătă, la discreție. Apa trebuie să fie la temperatura camerei, nu foarte rece și să fie pusă în recipiente de inox. Totodată, animalele trebuie să fie plimbate dimineața, între orele 6 și 8. Trebuie să evităm să lăsăm animalele în mașină sau în spații care nu sunt ventilate corespunzător și să le oferim adăpost la umbră. Totodată, este important să se evite efortul fizic și animalele să nu fie tunse foarte scurt. La fel de important este să utilizăm și creme cu protecție solară. Insolația este o urgență medicală în această perioadă. Dacă animalul nu reușește să își echilibreze temperatura prin mijloace naturale, este necesară vizita la medicul veterinar, recomandă medicii veterinari.

Cât despre animalele de companie care sunt ținute numai în casă, medicii veterinari ne recomandă să folosim aparatele de aer condiționat sau ventilatoarele pentru a le oferi răcoare. În special hamsterii şi păsările pot avea de suferit din cauza temperaturilor mult prea mari şi pot muri.

Cum putem îngriji animalele care trăiesc pe străzi?

Conform medicilor și animalele care trăiesc pe străzile orașelor trebuie să fie ajutate. Astfel, implicarea tuturor este esențială pentru supraviețuirea acestora.

De asemenea, este important să nu trecem nepăsători pe lângă animalele de pe stradă pentru că un bol de apă poate face diferența dintre viaţă și moarte.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

E oficial! Au fost devansate alegerile prezidențiale

Ziarul Unirea

Publicat

în

E oficial! Au fost devansate alegerile prezidențiale Legea care prevede vă alegerile pentru Preşedintele României să fie organizate cu cel mult trei luni anterioare lunii în care ajunge la termen mandatul de Preşedinte al României a fost promulgată, marți de Klaus Iohannis. Klaus Iohannis a semnat, marți, decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea art. 5 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea