Rămâi conectat

Economie

Profesorul Cristian Păun, despre cum s-a inventat ”salariul minim european”: ”Italianul, spaniolul și francezul sunt supărați că nu mai găsesc roșii de-ale lor în sucul de roșii…”

Unirea Ziarul

Publicat

în

Profesorul Cristian Păun, despre cum s-a inventat ”salariul minim european”: ”Italianul, spaniolul și francezul sunt supărați că nu mai găsesc roșii de-ale lor în sucul de roșii…”

Profesorul de la ASE Cristian Păun, originar din Alba Iulia, explică într-o postare pe facebook cum s-a inventat ”salariul minim european”:

”Italianul, spaniolul și francezul sunt supărați că nu mai găsesc roșii de-ale lor în sucul de roșii. Sau că făina nu se face cu grâu de la ei. Că este mai ieftin să aducă roșiile de la noi sau grâul de la noi.

Așa că, au inventat „salariul minim european”. Un cost minim pe ora de muncă impus românilor. În acest fel, roșiile de la ei și grâul de la ei redevin competitive, nu doar la ei ci și pe piața unică. Și multe alte cele…

Citește și: Profesorul universitar, Cristian Păun despre E-factura și E-TVA: „Singurul efect al E-facturii va fi creșterea în greutate a burtoșilor de la ANAF!”

Ai noștri guvernanți, iubitori de țară și popor și cu zero pricepere economică, sar zelos să îl aplice în avans dacă se poate. Și, uite așa, pe negândite, fac jocurile unora mai pricepuți ca ei.

Deficitul de balanță comercială (importuri minus exporturi, 80% din piața unică) a trecut de lejer 7%. Salariul minim european va adânci și mai mult problema. Iar cursul de schimb rămâne fix căci… suntem bine. De ce să nu fie și mai ieftine importurile lor și mai scumpe exporturile noastre? Că mai necompetitive ale noastre sunt, asta este clar!

Trăiască salariul minim european! Trăiască socialismul!” a scris profesorul Păun


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Economie

Economie

Instituțiile Financiare Nebancare nu mai pot percepe dobânzi exorbitante: Noua lege se aplică și contractelor aflate în derulare

Bera Larisa

Publicat

în

Instituțiile Financiare Nebancare nu mai pot percepe dobânzi exorbitante: Noua lege se aplică și contractelor aflate în derulare O nouă lege care prevede plafonarea dobânzilor pentru împrumuturile de la instituții financiare nebancare (IFN) a trecut de Curtea Constituțională și urmează să fie promulgată. Citește și: Controale la IFN-urile din Alba și alte cinci județe. Protecția […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea