Rămâi conectat

Politică Administrație

Prefectul de Alba va solicita la Ministerul Muncii spor suplimentar și majorarea normei de hrană pentru asistenţii maternali

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Prefectul judeţului Alba, Gheorghe Feneşer a avut, în cursul acestei săptămâni, o întâlnire la sediul Instituţiei Prefectului  cu o parte din asistenţii maternali din judeţul Alba. Cu această ocazie, aceştia au prezentat mai multe probleme cu care se confruntă în activitatea de zi cu zi.

Reprezentanţii asistenţilor maternali au precizat că în prezent, contractele de muncă sunt încheiate pe o perioadă de 3 ani, fiind necesar ca din trei în trei ani să achite o taxa de circa 400 lei pentru  atestare. Aceştia au solicitat ca durata contractelor de muncă să fie nedeterminată, precum şi stimularea muncii nenormate şi majorarea cheltuielilor de întreţinere cu copiii.

Prefectul a declarat că susţine faptul ca durata contractelor să fie nedeterminată cu condiţia ca retestarea asistenţilor maternali să se facă anual şi nu la trei ani, cum este prevăzut în prezent, fără a se solicita taxe pentru aceasta.

În ceea ce priveşte acordarea de stimulente de muncă nenormată,  prefectul a menţionat că i se pare normală şi rezonabilă solicitarea acestora, având în vedere că asistentul maternal nu lucrează doar opt ore pe zi, activitatea lui de întreţinere şi supraveghere a copilului fiind pe întreaga durată a celor 24 de ore a unei zile, fiind astfel responsabil  24 ore din 24 ore, inclusiv în week-enduri.

În acest sens vom înainta o propunere Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, în vederea acordării unui spor suplimentar pentru timpul efectiv lucrat. Cu privire la norma de hrană consider că este necesară majorarea acesteia de la 6 lei pe zi la 10 lei  pentru copiii cu vârste cuprinse între 0 şi 4 ani şi de la 8,3 lei la 12 lei pentru copiii cu vârsta între 4 şi 18 ani. Mi se pare extrem de mic cuantumul actual al  normei de hrană. Aceşti copii  reprezintă viitorul nostru şi apreciez că nu este permis ca ei să crească şi să se dezvolte în condiţii improprii. Toate aceste propuneri le vom înainta de urgenţă atât Ministrului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, cât şi Prim-ministrului României, domnul Victor Ponta”, a precizat prefectul Gheorghe Feneşer.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Modernizarea Școlii Gimnaziale din Benic: Investiție de peste 3 milioane de lei pentru reabilitarea și eficientizarea energetică a clădirii

Bera Larisa

Publicat

în

Modernizarea Școlii Gimnaziale din Benic: Investiție de peste 3 milioane de lei pentru reabilitarea și eficientizarea energetică a clădirii Administrația comunei Galda de Jos a lansat, recent, licitația pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, care prevede modernizarea Școlii Gimnaziale din Benic. Citește și: Echipamente digitale pentru școala gimnazială „Simion Lazăr” din Lunca Mureșului: Investiție de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea