Rămâi conectat

Economie

Cod fiscal: Impozitul pe profit trebuie declarat până în 25 februarie sau 25 martie 2014, în funcţie de activitate

Dragoş Suciu

Publicat

în

Majoritatea agenţilor economici trebuie să declare impozitul pe profit până în data de 25 martie, însă două categorii de contribuabili sunt obligaţi să-l raporteze cu o lună mai devreme, respectiv 25 februarie, conform Codului fiscal.

Declararea şi plata impozitului pe profit, se efectuează trimestrial, până la data de 25 inclusiv a primei luni următoare încheierii trimestrelor I – III.

Organizaţiile nonprofit au obligaţia de a declara şi plăti impozitul pe profit, anual, până la data de 25 februarie inclusiv a anului următor celui pentru care se calculează impozitul.

Contribuabilii care obţin venituri majoritare din cultura cerealelor şi a plantelor tehnice, pomicultură şi viticultură au obligaţia de a declara şi plăti impozitul pe profit anual, până la data de 25 februarie inclusiv a anului următor celui pentru care se calculează impozitul.

Contribuabilii societăţi comerciale bancare – persoane juridice române şi sucursalele din România ale băncilor – persoane juridice străine au obligaţia de a declara şi plăti impozit pe profit anual, cu plăţi anticipate efectuate trimestrial.

Termenul până la care se efectuează plata impozitului anual este 25 martie inclusiv a anului următor (termenul de depunere a declaraţiei anuale privind impozitul pe profit). Prin excepţie contribuabilii instituţii bancare nou-înfiinţaţi, înfiinţaţi în cursul anului precedent sau care la sfârşitul anului fiscal precedent înregistrează pierdere fiscală, efectuează plăţi anticipate în contul impozitului pe profit la nivelul sumei rezultate din aplicarea cotei de impozit asupra profitului contabil al perioadei pentru care se efectuează plata anticipată.

Declaraţia 101 privind impozitul pe profit se depune la organul fiscal în a cărui evidenta fiscala contribuabilul este înregistrat ca plătitor de impozite, taxe şi contribuţii.

Formularul se completează cu ajutorul programului de asistenţa, pus la dispoziţie de Agenţia Naţională de Administrare Fiscala (ANAF), şi se depune în format hârtie, semnat şi ştampilat (cu codificarea informaţiei prin cod de bare) sau online, prin mijloace electronice de transmitere la distanta.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Economie

Economie

Profesorul Cristian Păun, despre cum s-a inventat ”salariul minim european”: ”Italianul, spaniolul și francezul sunt supărați că nu mai găsesc roșii de-ale lor în sucul de roșii…”

Unirea Ziarul

Publicat

în

Profesorul Cristian Păun, despre cum s-a inventat ”salariul minim european”: ”Italianul, spaniolul și francezul sunt supărați că nu mai găsesc roșii de-ale lor în sucul de roșii…” Profesorul de la ASE Cristian Păun, originar din Alba Iulia, explică într-o postare pe facebook cum s-a inventat ”salariul minim european”: ”Italianul, spaniolul și francezul sunt supărați că […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea