Rămâi conectat

Sport

În Liga Europei Centrale, CSU Alba Iulia – Flying Foxes Post Viena, miercuri, ora 18.00, la Alba Iulia

Dan HENEGAR

Publicat

în

Mâine seară, 5 februarie 2014, începând cu ora 18:00, în Sala de Sport a Universităţii, într-un meci care contează pentru etapa a IX-a a Ligii Europei Centrale la baschet feminin (CEWL), CSU Alba Iulia întâlneşte pe Flying Foxes Post Viena. Meciul se anunţă unul echilibrat, în care universitarele vor să profite de avantajul propriului teren şi să îşi ia revanşa împotriva campioanei Austriei, care a reuşit să câştige manşa tur la o diferenţă de 4 puncte, 75-71, în urma unei partide strânse. Sportivele antrenate de Miroslav Popov pleacă în meci cu un moral ridicat după o serie de 5 victorii consecutive, printre formaţiile învinse aflându-se campioana ICIM Arad, respectiv deţinătoarea Cupei Romîniei, CSM Târgovişte.

În ceea ce priveşte parcursul de până acum din CEWL, echipa universitară are un uşor avantaj în faţa austriecelor, plasându-se pe locul secund cu 4 victorii şi 2 înfrângeri, în timp ce oaspetele din această seară se poziţionează mai jos cu o treaptă, având 3 succese şi trei partide pierdute.  În manşa tur din capitala Austriei, echipa universitară a pierdut, scor 75-71 (19-20, 19-10, 16-28, 21-13), în urma unei partide echilibrate pe parcursul celor 40 de minute, cu diverse schimbări de lider, însă cu un plus pe final pentru gazde, care au reuşit să învingă.

În privinţa loturilor de jucătoare, câştig de cauză pare să aibă CSU, care beneficiază de şase jucătoare străine, respectiv antrenor principal de peste hotare, dar şi câteva jucătoare românce valoroase şi experimentate, în timp ce echipa campioană a Austriei dispune de doar patru straniere, restul fiind sportive autohtone. Astfel, la CSU evoluează patru americance, două sârboaice, patru jucătoare autohtone cu experienţă naţională şi internaţională, dar şi 3 junioare. La conducerea echipei se află în continuare sârbul Miroslav Popov, ajutat de secundul George Lăncrănjan şi directorul sportiv Nicuşor Marcu. De cealaltă parte, Flying Foxes are în echipă patru sportive din străinătate,  o româncă, o americancă, o cehoaică, respectiv o jucătoare de origine maghiară. Pe lângă acestea, sub comanda antrenorului din Ungaria, Laszlo Sterbenz, se află şi o jucătoare de valoare din naţionala Austriei, Jessica Franz.

 Declaraţie Miroslav Popov, antrenor CSU Alba Iulia:Am pierdut meciul de la Viena pe un final de joc ciudat şi tocmai de aceea dorim să ne luăm revanşa. Adversarele au o echipă solidă, cu jucătoare străine valoroase, printre care chiar românca Elisabeth Pavel, care a jucat foarte bine în tur, dar şi o americancă şi o cehoaică puternice, iar în plus practică o apărare zonă, greu de pătruns. Sunt o echipă cu experienţă internaţională, multiplă campioană a Austriei, deci vom avea un meci dificil, însă sper să fim motivaţi îndeajuns pentru a juca bine şi a câştiga. Este importantă această revanşă pentru că acolo am pierdut în ultimele două minute ale jocului, au fost probleme mari de arbitraj, de aceea sper să profităm de avantajului propriului teren, să jucăm mai bine decât ele şi să ne consolidăm poziţia secundă în competiţie, adică o performanţă bună pentru club”

           

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Într-un joc de verificare, CSM Unirea Alba Iulia – Sticla Arieșul Turda 2-0 (0-0) | „Alb-negrii”, a treia victorie fără gol primit

Dan HENEGAR

Publicat

în

Într-un joc de verificare, CSM Unirea Alba Iulia – Sticla Arieșul Turda 2-0 (0-0). „Alb-negrii”, a treia victorie fără gol primit O săptămână perfectă pentru gruparea din Cetatea Marii Uniri, care s-a calificat în play-off-ul Cupei României și a celebrat Centenarul, s-a încheiat cu partida de verificare cu Sticla Arieșul Turda. Pe „Cetate”, gruparea albaiuliană […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea